Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță: CAPTURĂ ISTORICĂ DE HEROINĂ ÎN ROMÂNIA!


„Felicit polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, reprezentanții DEA de la Ambasada SUA în România, EUROPOL și EUROJUST, precum și pe celelalte structuri ale statului implicate pentru profesionalismul lor în ceea ce privește cea mai mare captură de heroină care a avut loc în România vreodată, mai precis 1.452 de kg, descoperite în Portul Constanța”, spune ministrul MAI, Lucian Bode.


Pentru destructurarea grupării infracționale care ar fi traficat drogurile au fost efectuate ample percheziții în România și Regatul Țărilor de Jos. Această operațiune de succes este rezultatul activităților derulate de mai multe structuri și autorități care au efectuat percheziții domiciliare la membrii unei grupări bănuite de trafic internațional de heroină.
Cercetările au demarat anul trecut, când polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au inițiat o cauză penală pe linia combaterii traficului internațional de droguri de mare risc, instrumentată împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
Activitățile derulate au presupus acțiuni operative în mai multe state, precum Ungaria, Austria, Slovacia, Slovenia, Germania, Franța, Regatul Țărilor de Jos și în România.
Drogurile, capturate în urma operațiunii din 10 mai, ar fi fost transportate pe ruta Iran-România, fiind disimulate într-un container cu materiale de construcție cu destinația finală țări din Vestul Europei.
„Nu vorbim numai despre o captură istorică doar pe plan național, aceasta fiind a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani. Până în prezent, au fost reținuți mai mulți membri ai grupării infracționale organizate, urmând a fi luate măsuri procesuale corespunzătoare”, a mai transmis minitrul Bode. 
Operațiunea s-a derulat cu implicarea Direcției Operațiuni Speciale, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, specialiștilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor, dar și cu participarea autorităților din cadrul celorlalte State Membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *