Ministrul Justiției Cătălin Predoiu, mesaj public pentru procurori: „Protejați cetățenii!”

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, a transmis un mesaj public pentru procurorii din toata tara: „Pretejatii cetatenii fata de infractori!”.


Ministerul Justitiei saluta operatiunile desfasurate, miercuri, de Parchetul de pe langa ICCJ prin DIICOT, de combatere a crimei organizate si felicita procurorii DIICOT care au gandit, pregatit si desfasurat aceasta operatiune, se arata intr-un comunicat de presa transmis de minister.

„Combaterea crimei organizate, a coruptiei, a traficului de persoane, a traficului de minori, infractiunile la adresa integritatii fizice si sexuale, a tuturor formelor de infractionalitate, reprezinta o comanda si urgenta sociala importanta in cel mai inalt grad pentru cei care sunt chemati sa protejeze cetatenii prin aplicarea politicii penale a statului. Ceea ce a inceput, va continua. Avertizez pe toti cei care au intentia de a savarsi infractiuni: statul va da o riposta ferma tuturor infractorilor. Catre cei care se ascund de aplicarea legii romane: mai devreme sau mai tarziu, legea romana vi se va aplica. Cer procurorilor sa isi continue actiunea lor de protejare a cetatenilor fata de infractori, pe baza legii si a adevarului”, afirmă ministrul cu origini în Sălaj, Cătălin Predoiu.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat miercuri, in contextul in care in tara au avut loc sute de perchezitii vizand grupari de criminalitate organizata, ca ”este ziua Z, o zi importanta pentru combaterea infractionalitatii in Romania”, fiind facute 619 de perchezitii si descinderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *