Ministrul Lucian Bode, despre Patriarhul Daniel: „Omul care vede lucrurile în realitatea lor”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că a discutat de foarte multe ori cu Patriarhul Daniel despre aspectele care ţin de buna colaborare a statului cu Biserica Ortodoxă Română şi a subliniat că niciodată nu a simţit în solicitările Preafericitului Părinte exagerări, acesta fiind „omul care vede lucrurile în realitatea lor”.


Invitat la Prima TV, ministrul Lucian Bode a fost întrebat despre modul în care lumina de Înviere va ajunge în România

„Lumina de Paște va fi adusă anul acesta de preoți sau de polițiști?“ a fost întrebat Lucian Bode de către Sebastian Zachmann:

Domnule Zachmann, Lumina Învierii vine de la Dumnezeu. Ea va fi adusă în Biserică de preoți, de oamenii bisericii și va fi distribuită credincioșilor. Structurile MAI au avut și vor avea și în acest an un rol extrem de important în organizarea acestui eveniment religios, dar noi suntem în acest moment preocupați de modul în care se organizează deplasarea credincioșilor spre biserică, modul în care se organizează biserica în timpul slujbei și de modul în care se deplasează credincioșii de la biserică spre casă“, a precizat ministrul Bode.

Lucian Bode, despre Patriarhul Daniel

„Am discutat de foarte multe ori de când sunt ministru al Afacerilor Interne cu Preafericitul Părinte Daniel despre toate aspectele care ţin de buna colaborare a statului cu Biserica Ortodoxă Română şi mă bucur că în urma acestui dialog reuşim să ajungem împreună la un consens care să ducă la normalitate. Părintele Patriarh Daniel este omul care vede lucrurile în realitatea lor, niciodată nu am simţit în solicitările Preafericitului Părinte exagerări şi de fiecare dată când am avut ocazia să vorbesc telefonic sau când ne-am întâlnit am avut acest sentiment de apreciere şi de mulţumire pentru modul în care gestionează, în acest moment dificil şi pentru Biserica Ortodoxă, tot ceea ce ţine de componența Bisericii Ortodoxe şi nu numai“, a spus Lucian Bode.

Ministrul de Interne mai susţine că toate mesajele date de către Biserica Ortodoxă Română pentru respectarea regulilor sanitare pentru imunizare fac un serviciu statului.

„Eu cred că toate mesajele pe care Biserica le dă pentru respectarea regulilor pentru imunizare, prin exemplul personal, am văzut declaraţia purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe şi nu numai, la fel au procedat şi reprezentanţii Bisericii Catolice. Fac un mare serviciu statului şi pentru acest lucru le mulţumesc”, a afirmat Lucian Bode, notează Agerpres. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.