Mitropolitul Andrei Andreicuț, vine la Letca, la înmormântarea fostului primar din Dej, Gheorghe Benea

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului Maramureşului şi Sălajului, vine azi în satul Lemniu, comuna Letca pentru a oficia slujba de înmormântare a fostului primar din Dej, Gheorghe Benea, care s-a stins din viață la doar 67 de ani.

Fost primar al orajului Dej, Gheorghe Benea este de loc din satul Lemniu, comuna Letca, județul Sălaj. Benea s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani și era internat la un spital din Cluj-Napoca, având și virusul COVID-19. Din cauza stării grave de sănătate, Gheorghe Benea a decedat în spital luni noaptea spre marţi.

Gheorghe Benea a fost primar în Dej, în perioada imediat după revoluţie. Benea a ocupat mai multe funcții de conducere după ce nu a mai fost primar.  Benea a fost chiar și directorul general la Compania Națională Loteria Română în perioada 2009-2012.

Înmormântarea va avea loc azi, 21 ianuarie, de la ora 12.00, în satul natal Lemniu, comuna Letca, iar al ceremonia de înmormântare va sluji PS Părinte Mitropolit Andrei.

Peste 40 de preoți vor participa la slujba de înmormântare a fostului primar al Dejului – Gheorghe Benea – un fiu de cinste al satului Lemniu, așa cum a transmis și primarul Comunei Letca, Dorel Man.

„Îmi pare foarte rău de acestă veste tristă. Gheorghe Benea a fost un fiu de cinste al satului Lemniu, un om care  și-a pus amprenta asupra comunității noastre prin tot ceea ce a făcut pentru oamenii și locurile natale. Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Toată comunitatea este alături de familia Benea”, a declarat primarul comunei Letca, Liviu Dorel Man. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *