Năpradea: Zeci de persoane vârstnice beneficiază de servicii sociale de înaltă calitate

Începând din acest an, serviciile sociale din comuna Năpradea au un sediu nou, după ce lucrările la centrul Comunitar Integrat realizat din fonduri europene au fost finalizate.

Comuna Năpradea prin primarul Vasile Fodor vine în sprijinul comunității și a promovat de ani buni proiecte sociale prin care să ajute persoanele vârstnice și care locuiesc singuri. Astfel că din luna aprilie 40 de persoane primesc zilnic o masă caldă și sunt îngrijiți la domiciliu.

“Centrul comunitar integrat va deservi atât serviciilor sociale, cât şi medicului de familie dacă va dori să-şi mute sediul în acest centru.

Dacă nu, ne dorim să facem demersurile pentru a încerca să aducem medici de specialitate, care să vină în comună măcar odată sau de două ori pe săptămână şi care să ofere servicii persoanelor care se deplasează mult mai greu în afara comunei”,spune viceprimarul Eugenia Pop.

În comuna Năpradea funcţionează un serviciu de îngrijire a  persoanelor la domiciliu, iar Primăria este licenţiată în prestarea de servicii sociale. Pe lângă serviciile de îngrijire al persoanelor la domiciliu, mai există la Năpradea și Serviciul de Asistenţă Comunitară.

40 de persoane beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu, Primăria având angajaţi pe post de îngrijitori. Beneficiarii primesc zilnic câte o masă caldă gratuită. În fiecare săptămână, cel puţin o dată îngrijitorii se deplasează la casa beneficiarului pentru a-l ajuta la treburile gospodăreşti sau poate pentru cumpărături ori plata facturilor. Indiferent de nevoia beneficiarului, îngrijitorul este acolo pentru a-l ajuta.

One thought on “Năpradea: Zeci de persoane vârstnice beneficiază de servicii sociale de înaltă calitate

  1. Da să se ocupe de ce-i bătrîni. Domnul primar Fodora ieste cel mai bun primar existent vro dată Domnul nostru Iisus să te Binecuvânteze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *