Nicolae Olar(USR), așteaptă răspunsuri de la Consiliul Județean despre cazul tânărului refuzat de Spitalul Județean

Consilierul județean USR, Nicolae Olar, insistă ca sălăjenii primească un răspuns din partea conducerii CJ Sălaj, cu privire la situația tânărului rănit într-un accident rutier și refuzat să fie tratat de medicii Spitalului Județean de Urgență Zalău. Pacientul a plecat direct la Spitalul de Urgențe din Cluj, unde medicii l-au pus pe masa de operații și au intervenit de urgență. Medicii din Cluj s-au mirat de lipsa de empatie a cadrelor medicale din Sălaj și de lipsa de profesionalism cu care au acționat, dat fiind situația în care pacientul avea o fractură la piramida nazală.
Pacientul Vasile Damsa a fost investigat de dr. Filip Cristian – medic primar imagistică și radiologie medicală. Conform rezultatului de examinare radiologică, dr. Filip Cristian a constatat că pacientul Vasile Damsa are o fractură cu deplasare la nivelul piramidei nazale.  După ce i-a înmânat documentele medicale, doctorul Filip i-a recomandat pacientului cu fractură la piramida nazală să revină a doua zi la un control ORL în Ambulatoriul de Specialitate, deși avea posibilitatea să cheme medicul specialist ORL care să ofere un consult la fața locului, lucru pe care dr. Filip Cristian nu l-a făcut.
După ce cazul a apărut în presă și a ajuns chiar să fie dezbătut în Consiliul Județean, președintele Dinu-Iancu Sălăjanu a promis că va demara o anchetă și va veni cu un raport clar despre ce s-a întâmplat în noapte de 28-29 septembrie. Au trecut mai bine de două săptămâni, iar conducerea administrației județene nu a venit cu un răspuns public despre caz care să lămurească situația.
Contactat de Ziarul Monitorul de Sălaj, consilierul județean Nicolae Olar a declarat că: „Săptămâna viitoare voi solicita un punct de vedere conducerii Consiliului Județean Sălaj, pentru a aflat adevărul și să știm cu exactitate ce s-a întâmplat. Scopul nostru este să evităm pe viitor astfel de situații neplăcute. Vrem ca toți sălăjenii și nu numai, să se simtă în siguranță atunci când apelează la serviciile medicale oferite de unitățile spitalicești din județ.” 

După operația de la Cluj, tânărul Vasile are nevoie de investigații medicale suplimentare

Tânărul Vasile Damsa ne-a transmis că intervenția chirurgicală nu a fost suficientă și are nevoie de investigații medicale suplimentare, ceea ce întărește din nou că situația lui prezentată la UPU Zalău a fost un caz de urgeță și care din păcate a fost tratat cu superficialitate de medicii din tura de noapte din 28 septembrie.
„Referitor la starea mea de sănătate, sunt dezamăgit de cum mi-a rămas nasul (nu îmi este tare drept) în 25 mi-am făcut programare la plastician la un consult și să vedem părerea acestuia”, ne-a transmis Vasile Damsa. 

Întrebările la care președintele CJ Sălaj, Dinu-Iancu Sălăjanu încă nu a răspuns

 

Am spus inclusiv cu ocazia nefericitei pandemii că, alături de alte profesii, medicii sunt eroii noștri. Așa am simțit așa simt și acum. Tocmai de aceea nu îmi doresc că astfel de incidente să se mai întâmple și astfel de incidente să arunce o pată pe această profesie.
De aceea avem nevoie de răspunsuri și mai ales de măsuri ca situația sa nu se mai repete.
Înțeleg că se invocă în acest caz o breșă în sistemul ORL de la Spitalul Județean Sălaj, în sensul lipsei unui medic care să îl trateze/opereze pe acel tânăr, victima unui accident. Dar:
– de ce pacientul a fost trimis acasă să „revină a doua zi” … mai ales că medicii din Cluj-Napoca au constatat că trebuia operat de urgență?
– de ce nu a fost transferat cu o ambulanță în aceeași zi la spitalul din Cluj-Napoca dat fiind starea lui?
– dacă se invocă lipsa de „medici specialiști în acest domeniu” de ce Spitalul Județean Sălaj nu are astfel specialiști? etc … .
Sunt multe întrebări la care așteptăm răspuns. Repet, cel mai important dincolo de toate discuțiile este căutarea cauzei reale și mai ales găsirea de soluții. Soluții ca astfel de incidente să nu se mai repete. Soluții ca pacienții să fie tratați în condiții normale la Spitalul Județean Sălaj”, este postarea făcută de Nicolae Olar, după ședința CJ Sălaj de luna trecută. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *