O grămadă de șoferi prinși de Poliție că au comis infrațiuni la regimul rutier

Polițiștii sălăjeni au fost la datorie și la sfârșitul săptămânii trecute și au depistat în flagrant delict mai mulți șoferi, care ar fi comis infracțiuni la regimul rutier.

Astfel: Vineri, 4 februarie, în jurul amiezii, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic, pe strada Porolissum, un autoturism, condus de un bărbat de 51 de ani, din Zalău.

În urma verificărilor efectuate în bazele date, s-a stabilit că, autoturismul, condus de bărbat era neînmatriculat și avea număr fals de înmatriculare.

În fapt, autovehiculul era radiat din circulație dintr-un stat al Uniunii Europene, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare, care erau montate în locurile special destinate aparțineau unui alt autoturism, radiat din circulație în luna ianuarie 2018.

Polițiștii continuă cercetările într-un dosar penal întocmit pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

În noaptea de 4 spre 5 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Zalău au depistat în trafic un tânăr de 27 de ani, din Zalău care a ieșit pozitiv la 4 substanțe psihoactive.

Conform constatărilor polițiștilor, tânărul conducea agresiv un autoturism pe Bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău, având direcția de deplasare Gară către centru.

Testarea cu aparatul Drugtest a indicat prezența a 4 substanțe interzise, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-a fost prelevate mostre biologice, în vederea determinării prezenței în organism de substanțe interzise și tipul acestora.

Până la finalizarea cercetărilor în dosarul penal întocmit, tânărului i-a fost reținut permisul de conducere.

Tot vineri, 4 februarie, polițiștii Secței 5 Poliție Rurală Hida au depistat în trafic un adolescent în timp ce conducea un moped pe drumurile publice.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru conducere fără permis.

Sâmbătă, 5 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au depistat în flagrant delict, pe Drumul Județean108A, în localitatea Benesat, un bărbat, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, având permis necorespunzător categoriei.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal întocmit pentru conducere fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art.335 alin.2 din Codul penal.

Tot sâmbătă, la ora 16:30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au depistat în trafic, pe un drum comunal, din localitatea Biușa, un bărbat aflat, sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul, un bărbat de 41 de ani, din comuna Benesat a fost testat cu aparatul Etilotest, rezultatul fiind 0,81 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01:55, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au depistat în trafic un bărbat, care avea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul, un tânăr de 21 de ani, din comuna Bănișor a condus un autoturism, pe Drumul Județean 108G, prin localitatea Crasna.

Acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și i-au reținut tânărului permisul de conducere până la finalizarea cercetărilor.

Duminică dimineața, la ora 08:00, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din comuna Gârbou, care a ieșit pozitiv la două substanțe interzise.

Tânărul a fost identificat pe strada Porolissum, din municipiul Zalău și, după testare, a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței de substanțe psihoactive în organism și tipul acestora.

Cercetările vor fi continuate de polițiști în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *