O nouă acțiune de forță a polițiștilor sălăjeni pe raza județului Sălaj

În perioada 18 – 20 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii sălăjeni au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a consumului de substanțe psihoactive, pentru prevenirea faptelor generatoare de accidente rutiere, depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost desfășurate 19 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, în care au fost implicați 268 de polițiști sălăjeni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, luptători de la acțiuni speciale și polițiști de la alte structuri, 72 de jandarmi și polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 990 de persoane si au fost oprite și verificate în trafic 632 de autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 405 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat, în total, 286 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 82.120 de lei.

Totodată, au fost constatate 6 infracțiuni, dintre care una la regimul circulației rutiere, trei de natură judiciară, una la Legea nr.143/2000 privind privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și o infracțiune de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 240 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, dintre care 40 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șapte pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru pentru depășiri neregulamentare, două pentru conducerea sub influența alcoolului, două pentru neacordarea priorității de trecere, una pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, patru sancțiuni au fost pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezintă defecțiuni tehnice, a fost sancționat un pieton, patru sancțiuni au fost pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezintă defecțiuni tehnice, iar 183 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

De asmenea, 40 de sancțiuni au fost aplicate la Legea nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte șase au fost aplicate în urma constatării săvârșirii abaterilor prevăzute de alte acte normative.

Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut 21 de permise de conducere, dintre care șapte pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase pentru conducere sub influența alcoolului, iar opt pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate în acest weekend, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal. Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *