O nouă pictură impresionantă realizată de elevii de la Jibou, coordonați de prof. Ionel Baltă

Profesorul Ionel Baltă ne surprinde din nou de această dată, profesorul a pictat pe un zid consimțind cu durerea și apăsarea cauzată de pandemie. După ce a pictat pe versanții Muntelui Fuji și a pictat prăpăstii pe asfalt si pavaj, treceri de pietoni suspendate, Surâsul Monalisei, profesorul Ionel Baltă ne surprinde din nou. Recent a pictat pentru prima dată pe un zid un mesaj vizual exprimat artistic cu sentimentul urgenței medicale.

Profesorul Ionel Baltă ne-a declarat: ”Acum când oamenii mor ca pe câmpul de luptă când registrele certificatelor de deces sunt insuficiente transmitem prin artă un mesaj stăruitor “Vaccinarea este soluția sigură și eficientă pentru învingerea acestei pandemii nemiloase”. Am ales zidul ca spațiu plastic deoarece reprezintă granița dintre două concepții, două sisteme (ne amintim de zidul Berlinului) granița dintre închisoare si libertate iar în actualul context pandemic reprezintă granița dintre viața și moarte”. 

Mesajul artiștilor de la Jibou este clar: ”Dacă sănătate vrei, vaccinați-vă cu doza trei”.

Pictura este realizată de elevii cercului de pictură de la Palatul Copiilor Zalău – Structura Clubul Copiilor Jibou și elevii Liceului Teoretic “I.Agârbiceanu” Jibou. Elevii participanți la acest proiect sunt: Cadar Carina, Cadar Andreea, Pop Larisa, Popița Sorina, Pop Raluca, Fajic Elmina, Rus Andrei, Rus Mara, Koroși Sonia, Purcel Andra, coordonați de profesorul Ionel Baltă.

Carina Cadar ne-a declarat: ”Am pictat soarele ca o rază de speranță în actualul context”. Andreea Cadar spune că a folosit culori expresive precum albastru ceruleum, violet de cobalt, carmin și alb de titan pentru a realiza perspectiva și orizontul unui cer senin pe care ni-l dorim cu toții”.

Iar Mara Rus spune că: ”Am pictat corabia speranței în acest moment crucial ducându-mă cu gândul la corabia lui Noe, care a supraviețuit Marelui Deluviu Universal”.

Pop Larisa, Sorina Popița, Pop Raluca au pictat valul nimicitor care îneacă virusul.
Valul năprasnic ducându-ne cu gândul la celebrele picturi ale lui Aivazovski. Andrei Rus si Elmina Fajic au relizat simbolul virusului neputincios în fața valului năprasnic reprezentând vaccinul! Andra Purcel și Sonia Koroși au pictat întinderea mării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *