OFICIAL! Avocatul sălăjean George Bogdan Ilea este noul secretar de stat în Ministerul Justiției

Prin Decizia Primului Ministru nr.156/25.02.2021, avocatul Bogdan Ilea a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei. Pe durata exercitarii demnitatii publice, atributiile de Decan al Baroului Salaj, vor fi preluate de prodecan sau de un consilier desemnat de Consiliu.
Activitatea de avocatura SCA ILEA si Asociatii va fi continuata de avocatii din cadrul societatii: Av Coordonator Raluca Ilea, Av partener Cristina Duca si Av colaborator Alexandra Bogdan.
Bogdan Ilea este absolvent UBB în anul 2004, a abslovit INPPA Bucuresti in 2006- echivalentul INM, a absolvit un curs pilot de mediere la Craiova, sub tutela Ambasadei SUA si a Ministerului Justitiei.In martie 2015, Ilea a fost ales decan al Baroului Salaj, la 33 de ani, un record in ceea ce priveste varsta. Prin alegere a de venit si membru de drept al Consiliului UNBR.

Avocatul Bogdan Ilea a fost unul din contestatarii constanti ai fostului presedinte UNBR. S-a implicat in strangerea de fonduri pentru reabilitarea Casei Maniu, convingand reprezentantii barourilor mari sa doneze sume pentru reabilitare.

In 2019 Ilea a fost ales in Comisia Permanenta a UNBR fiind cel mai tanar membru, si totodata o premiera ca un reprezentant al unui barou mic sa fie ales in acest organ al profesiei.

Bogdan Ilea a fost unul din semnatarii scrisorii de protest a celor 14 barouri, din februarie 2019, care l-a fortat pe fostul Ministru Tudorel Toader sa accepte majorarea onorariilor pentru asistenta din oficiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *