OFICIAL Sălăjeanul Dacian Cioloș este președintele USR PLUS

Dacian Cioloș a câștigat alegerile pentru președinția USR PLUS cu 50,9%, la diferență de circa 700 de voturi față de Dan Barna, au declarat reprezentanții partidului.

Dacian Cioloș a primit 19.603 de voturi (50.9%), iar Dan Barna – 18.908 de voturi (49.1%).

Delegația USR-PLUS Sălaj, condusă de președintele Liviu Fărcaș a susținut și votat candidatul Dacian Cioloș. Liviu Fărcaș a făcut parte din echipa de campanie a lui Cioloș.

Votul din turul 2 al alegerilor interne s-a încheiat la ora 20.00, când sunt așteptate și declarații oficiale. În turul 1, Dacian Cioloș s-a clasat pe primul loc, la două puncte procentuale în fața lui Dan Barna, iar pe locul trei s-a clasat Irineu Darău.

Dan Barna: „Le mulțumesc colegilor care au participat la acest demers fără precedent, peste 45.000 de membri de partid au votat. De luni rămânem același partid solid, solidar, vertical, orientat spre reforme. Închei mandatul cu satisfacții majore: am preluat un partid cu 50 de filiale, azi avem peste 1.000 de filiale. Rezultatul nu mă bucură în mod particular, dar îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru fuziunea care a dat al treilea partid al României. Am încrederea că în 2024 vom da președintelui României. Rămân alături în acest proiect în care cred foarte mult. Mult succes Dacian și felicitări! Un mandat foarte bun”.

Congres USR PLUS în weekend

Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

„La congresul USR PLUS participă doar persoane vaccinate, conform unei decizii din iulie a Biroului Naţional, dar în având în vedere situaţia epidemiologică şi restricţiile de organizare a evenimentelor publice, USR PLUS îşi asumă respectarea regulilor şi a decis organizarea congresului în sistem hibrid”, reiese dintr-un comunicat USR PLUS, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *