Ordin! Termen plată 1 iulie 2023 subvenția APIA oi/capre de 20 euro/cap animal!

Crescătorii de ovine și/sau caprine care solicită anul acesta sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, subvenția APIA cu cel mai mare cuantum pe cap animal, trebuie să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) adeverința obținută de la registrele genealogice sau de la Agenția Națională pentru Zootehnie. Fără această adeverință nu vor încasa subvenția.

Sunt cele mai recente modificări făcute prin Ordinul nr. 196/2023 pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 83/2023 privind aprobarea formularului-tip al cererii de plată APIA , publicat în Monitorul Oficial în data de 23 mai 2023, în vigoare din aceeași dată. Vârsta berbecilor/țapilor înscriși în registrele genealogice pentru care se încasează sprijinul cuplat sau a celor folosiți în raportul de un berbec/țap la 35 femele ovine/caprine nu este precizată.

La anexa nr. 2 „Instrucţiuni de completare a formularului de cerere de plată 2023”, secţiunea „Documente specifice în funcţie de intervenţia solicitată”, punctul 7.22 „PD-24 O – sprijin cuplat pentru venit – ovine (Ovine Femele şi Ovine Masculi)” se modifică şi va avea următorul cuprins:

7.22. PD-24 O – sprijin cuplat pentru venit – ovine (Ovine Femele şi Ovine Masculi)

Documente specifice:

– pentru ovinele înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei pentru care se solicită PD-24 O, documentul specific se depune până la data de 1 iulie 2023, respectiv adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea berbecilor în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală, şi/sau înscrierea/înregistrarea femelelor ovine în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară, şi respectarea raportului dintre sexe de maximum 35 de femele ovine la un berbec înscris în registrul genealogic al aceleiaşi rase;

şi/sau

– pentru efectivul de femele ovine neînscrise/neînregistrate într-un registru genealogic pentru care se solicită PD-24 O, documentul specific se depune până la data de 1 iulie 2023, respectiv adeverinţa eliberată de oficiul pentru zootehnie judeţean, prin care se confirmă că efectivul de femele ovine neînscrise şi neînregistrate într-un registru genealogic respectă raportul dintre sexe de maximum 35 de femele ovine neînscrise şi neînregistrate într-un registru genealogic la un berbec cu certificat de origine, berbec pentru care nu se solicită PD-24 O.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.