Percheziții la Jibou! Procurorii de la PT Sălaj au reținut patru infractori

La data de 11 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Jibou, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de camătă, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, bănuiții ar fi acordat, către diverse persoane, sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobândă.

Pentru a-și putea achita datoria, unul dintre datornici ar fi sustras un card bancar, pe care l-ar fi oferit unuia dintre bănuiți, acesta din urmă efectuând mai multe tranzacții, în valoare 2.900 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a bănuiților, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, cinci telefoane mobile, bijuterii, 9.000 de lei și diverse înscrisuri care fac obiectul cauzei.

La finalizarea perchezițiilor domiciliare au fost puse în aplicare șapte mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, în vederea audierii.

Ulterior, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, față de patru dintre persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani.

La data de 12 decembrie a.c., față de cinci dintre bănuiți, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului Criminalistic, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *