Peste 1.500 de absolvenţi de liceu s-au înscris la examenul de Bacalaureat

M

În județul Sălaj, 1553 absolvenți de liceu (1367 din promoția curentă și 186 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține aceste probe (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare).

Au fost pregătite 8 Centre de Examen: Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei și Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.

Probele scrise ale Examenului Național de Bacalaureat se vor desfășura, după următorul calendar:

20 iunie 2022 – proba scrisă la Limba și literatura română;

21 iunie 2022 – proba obligatorie a profilului (matematică și istorie);

22 iunie 2022 – proba la alegere a profilului și specializării;

23 iunie 2022 – proba scrisă la Limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate, în data de 27 iunie 2022 (până la ora 12). Eventualele contestații vor fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12 -18. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie 2022.

„Dragi absolvenți, Examenul de Bacalaureat reprezintă un moment important în dezvoltarea voastră personală. Dincolo de emoțiile firești, care vă cuprind în aceste zile, nu mă îndoiesc că se află o pregătire temeinică și o muncă asiduă. Trebuie să știți că nu sunteți singuri, la acest examen de maturitate. Părinții, profesorii și toți cei care vă sunt dragi sunt alături de voi. Vă doresc ca la toate probele scrise să aveți clarviziune și maximă putere de concentrare. Mult, mult succes la Examenul de Bacalaureat!”, a transmis inspectorul școlar general, prof. dr. Vasile Bulgărean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *