Peste 160 de șoferi amendați în weekend de polițiștii sălăjeni

163 de participanți la trafic, care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 31 martie – 3 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, în cadrul acțiunii în care au fost implicați 89 de polițiști sălăjeni, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 52.970 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 154 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar nouă pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 44 de permise de conducere, nouă pentru conducere sub influența alcoolului, 22 pentru depășirea limitelor legale de viteză și 13 pentru depășire neregulamentară, nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric și neacordarea priorității de trecere.

În cadrul acțiunii desfășurate la sfârșit de săptămână au fost testați cu aparatul etilotest 494 de conducători auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *