Pios omagiu adus marelui om politic, Simion Bărnuțiu

M
Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a fost prezent azi, 27 mai 2022, la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu”, unde a avut loc o acțiune de comemorare a marelui om politic, Simion Bărnuțiu. În cadrul acțiunii de comemorare, în semn de recunoștință și respect, Ștafeta Invictus, condusă de Dan Magdaș, a pornit spre Gorgana, localitatea în care a decedat Simion Bărnuțiu.
”Distinse cadre didactice, dragi elevi, domnule general al Armatei Române, doamnelor și domnilor, mă bucur să fim împreună astăzi la o acțiune care ne reamintește de o personalitate marcantă a românilor, a Sălajului, Simion Bărnuțiu. Cred că nu era un loc mai potrivit în municipiul Zalău de a primi Ștafeta Invictus decât această unitatea școlară care din anul 1947 primește certificatul de naștere cu numele Simion Bărnuțiu. Plecată din Bocșa, din localitatea în care s-a născut, ștafeta va ajunge la Gorgana, în localitatea, în care, în 28 mai 1864, cel care spus ”Țineți cu poporul, toți, ca să nu rătăciți”, a trecut în lumea veșniciei, într-o lume cred, mult mai bună decât cea în care a trăit. Așadar, dragi prieteni pe parcursul celor 4 zile în care Ștafeta Invictus parcurge 50 de km de la Bocșa până la Gorgana, avem prilejul să discutăm, să ne reamimtim despre o personalitate marcantă a românilor, cel care a marcat istoria noastră în mod ireversibil. Astăzi, cu sentimente de profundă recunoștință și respect îi aducem un pios omagiu.
Felicitări tuturor celor sunt implicați în această acțiune. Felicitări conducerii școlii și tuturor celor care au avut în vedere că la 158 de la moartea lui Simion Bărnuțiu să aibă loc această acțiune de comemorare. Doamne ajută”, a spus Ionel Ciunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *