PNL-iștii din Consiliul Local LETCA au votat din nou împotriva dezvoltării comunei

După ce la finalul anului 2020 aceiași consilieri locali PNL-iștii înfrunte cu Petru Cozma, Ciorlăuș Călin și Pop Andrei s-au opus realizării mai multor investiții în comună, inclusiv au votat împotriva acordării de cadouri de Crăciun pentru copii, consilierii locali PNL Letca recidivează.

Amintim și de episodul din primăvară când consilierul local PNL Ciorlăuș Călin a votat împotriva bugetului comunei, implicit împotriva dezvoltării.


În ședința Consiliului Local Letca de ieri, 17 august, primarul Dorel Man a supus votului consilierilor un proiect de hotărâre privind obținerea de fonduri nerambursabile de la Agenția de Mediu pentru reabilitarea Școli din Letca.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala Generală clasele I – VIII, din Letca” are o valoare de 2.142.000 lei, din care cheltuieli eligibile prin programul de finanțare a Fondului de Mediu sunt de 1.785.000 lei, iar cheltuieli neeligibile care trebuie suportate de UAT Letca sunt de 357.000 lei.


În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări:

– intervenții asupra structurii acoperișului

– izolare termică a planșeului de sub pod

– izolare termică soclu

– izolare termică a pereților exteriori

– intervenții generale asupra clădirii constând în reparații tencuieli, înlocuirea jgheaburi și burlane.


Surpriză mare însă. Au fost convocați toți consilierii, dar au participat doar 9 – 5 consilieri PSD, 3 consilieri PNL și 1 consilier PNȚCD.

Doi consilieri locali PSD au lipsit motivat, unul fiind in delegați, altul internat în spital.

La momentul votului, consilierii locali PNL și cel al PNȚCD s-au abținut de la vot (abținere = vot împotrivă), astfel că pentru reabilitarea Școli din Letca au votat doar cei 5 consilieri locali PSD.

Scorul a fost de 5 la 4 pentru realizarea investiției, dar nu a fost de ajuns pentru că mai era necesar un singur vot pentru, conform Codului Administrativ.

Și uite așa, un proiect de reabilitare a Școli din Letca este blocat de consilierii PNL și PNȚCD, un vot dat din răzbunare politică și împotriva dezvoltării comunei.

Cel mai probabil primarul Dorel Man nu se va lăsa intimidat și va repune proiectul la vot într-o ședință extraordinară, pentru că îi pasă de dezvoltarea comunei și își dorește ca tinerii să beneficieze de cele mai bune condiții de învățământ.


În concluzie, fără consilierii locali PSD și a primarului Dorel Liviu Man, comuna Letca nu se poate dezvolta. Este o rușine pentru PNL-iști, pentru că din răzbunare politică sancționează copiii, dar mai mult votează împotriva realizării unor proiecte de dezvoltare atât de necesare precum modernizarea drumurilor comunale.

PS: Oare știe președintele PNL Sălaj, ministrul Lucian Bode, ce-i fac consilierii locali din Letca? Oare Bode este de acord cu o astfel de atitudine sfidătoare la adresa cetățenilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.