PNL ne-a mințit cu nerușinare în campania electorală cu sloganul „Dezvoltăm Sălajul”

După ce Guvernul României condus PNL a încalcă legea și nu alocă banii pentru asistență socială, Consiliul Județean folosește banii de la investiții pentru drumuri județene pentru a plăti asistenții persoanelor cu handicap.

Pe ordinea de zi a Consiliului Județean Sălaj din 17 decembrie a fost dezbătut un proiect de hotărâre prin care se aloca suma de 40.000 lei pentru lucrări la drumul județean DJ 109 F situat pe raza comunei Gâlgău, investiție care a rămas fără buget în luna noiembrie când șeful CJ Sălaj, Dinu Iancu a decis să mute banii la asistență socială.

Chestionat de consilierii PSD, vicepreședintele CJ SJ Claudiu Bârsan de la PNL a oferit un răspuns evaziv, clar nefundamentat pentru alocarea acestei sume infime pentru reabilitarea drumului județean 109 F de la care au fost retrași în noiembrie 1.500.000 lei, adică o sumă de 37 de ori mai mică. S-a pus problema de ce se alocă o sumă foarte mică în prag de iarnă, bani cu care oricum nu se îmbunătățește calitatea drumului, iar după perioada de iarnă cu îngheț-dezgheț orice lucrare se va strica până la primăvară.

Bârsan a explicat că e vorba de pietruire, adică de cât pietriș ajung 40.000 lei, atâta se va arunca pe drumul județean DJ 109 F și gata reabilitarea.

Drumul județean DJ 109 F a primit finanțarea corespunzătoare din partea conducerii CJ Sălaj când instituția era condusă de Tiberiu Marc și Sergiu Panie. PSD Sălaj a realizat un proiect amplu de reabilitare a întregii lungimi de drum, iar banii erau cuprinși în bugetul pentru anul 2020. Odată ce la putere au ajuns PNL-iștii Dinu Iancu și Claudiu Bârsan, bugetul destinat drumului județean DJ 109 F a dispărut.

Guvernul liberal de dreapta a luat banii Sălajului de la dezvoltare pentru asistență socială, cam asta-i treaba cu sloganul liberalilor din campania electorală „Dezvoltăm România, dezvoltăm Sălajul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *