Poetul Viorel Tăutan omagiat în cadrul Festivalului internațional Primăvara Poeziei

 

Pentru Jibou, pentru toți locuitorii orașului, a avut o semnificație cu totul deosebită momentul dedicat vineri seară, 5 mai, scriitorului Viorel Tăutan în cadrul ediției a XXI-a a Festivalului internațional Primăvara Poeziei, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, cu participare inclusiv din partea Uniunii Scriitorilor din România.

Scriitorul și profesorul Viorel Tăutan are o amprentă puternică asupra activității culturale și artistice din perioada contemporană a orașului Jibou.

În 30 aprilie a împlinit 80 de ani, iar organizatorii Festivalului Primăvara Poeziei l-au omagiat prin recitaluri poetice, un moment muzical și prin prezentarea suplimentului revistei de cultură Caiete Silvane dedicat poetului aniversat.

Orașul Jibou se mândrește cu profesorul Tăutan 

 „Am ținut să particip la omagiul adus celui care a generat cultură în Jibou, fiind dedicat artei timp de peste 60 de ani. Scriitor, regizor, actor, Viorel Tăutan este o personalitate marcantă în cultură și a instruit multe generații de elevi să recunoască valorile importante, pentru că a fost și profesor timp de 40 de ani.

Mi-a fost și mie profesor la Liceul Teoretic Ion Aghârbiceanu; mă simt foarte câștigat că l-am avut îndrumător. I-am adus aseară în semn de recunoștință un buchet de flori în colorile drapelului românesc, pentru că este un român valoros. A fost declarat cetățean de onoare al orașului Jibou în primul mandat al primarului Dan Ghiurco, care chiar dacă nu a putut fi prezent ieri la manifestare, i-a trimis de asemenea un frumos buchet tricolor. Pe Viorel Tăutan îl îndrăgesc toți jibouanii și îi sunt recunoscători pentru contribuția în cultura orașului nostru și a județului Sălaj”, transmite viceprimarul orașului Jibou, Vlad Pașcalău. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *