Poliția a deschis dosar penal după ce un pacient a luat foc pe Secția Psihiatrie a SJU Zalău

Duminică, 29 ianuarie a.c., la ora 21.19, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112, primit de la un cadru medical de la un spital din municipiul Zalău, că un pacient ar fi suferit arsuri la nivelul corpului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că pacientul internat în spitalul respectiv, un bărbat de 81 de ani, din comuna Someș-Odorhei, județul Sălaj, în timp ce fuma o țigară, și-ar fi provocat din neatenție autoincendierea, suferind mai multe arsuri la nivelul corpului.

Polițiștii sălăjeni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În ceea ce priveşte situația pacientului din cadrul Secției Psihiatrie, conducerea SJU Zalău regretă cele întâmplate și a transmis că:

„Regretăm situația petrecută. Din păcate, ținând cont de specificul secției, cu respectarea tuturor protocoalelor și a măsurilor de precauție specifice, există riscul de apariție a unor astfel de evenimente într-o secție exclusiv cu patologie psihiatrică. Cazul a fost înregistrat ca E.A.A.A.M. ( eveniment advers asociat asistenței medicale) și raportat către A.N.M.C.S. (Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate).

De asemenea, a fost constituită o comisie în vederea realizării unei cercetări administrative pentru a analiza circumstanțele care au condus la evenimentul descris .

 Căutam mereu soluții eficiente pentru a veni in ajutorul pacienților noștri şi vă asigurăm ca efortul întregii echipe din cadrul secției Psihiatrie este de a preîntampina astfel de evenimente în viitor”, semnează managerul spitalului, Rodica Albert. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *