Poliția a făcut sute de controale în domeniul silvic

În primele 3 luni ale acestui an, au fost organizate 23 de acţiuni cu efective mărite şi 460 controale, dintre care 53 în fondul forestier, şase pe linia prelucrării, depozitării şi comercializării masei lemnoase, iar diferenţa au fost controale în trafic, pe linia circulaţiei materialului lemnos.

În urma activităţilor preventive desfășurate în acest domeniu, au fost înregistrate 22 dosare penale, s-a confiscat cantitatea de 259 metri cubi masă lemnoasă şi au fost aplicate 228 sancţiuni contravenţionale.

Totodată, a fost confiscat şi un fierăstrău mecanic.

Prin SNUAU 112 „Radarul pădurii”, au fost primite 13 sesizări referitoare la transporturi ilegale de masă lemnoasă, din care unul s-a confirmat.

Exemplu:

Peste 150 metri cubi masă lemnoasă confiscată de poliţişti.

Poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică au desfăşurat în luna matie o acţiune pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic. Peste 150 de metri cubi masă lemnoasă au fost ridicaţi în vederea confiscării.

La data de 13 martie a.c., poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică au efectuat verificări la o societate comercială, din judeţul Sălaj, cu domeniu de activitate exploatarea, comercializarea şi prelucrarea lemnului.

Din verificări a reieşit faptul că, în perioada 30 ianuarie – 4 februarie a.c., administratorul societăţii a comercializat 150,77 metri cubi masă lemnoasă, fără aviz de însoţire a mărfii.

Persoana juridică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10000 lei, conform Legii 171/2010, fiind ridicată în vederea confiscării contravaloarea materialului lemnos, în cuantum de 24365,41 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *