Poliția și Jandarmeria au dat peste 300 de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție împotriva COVID-19

Polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat și la sfârșitul săptămânii trecute acțiuni de verificare a măsurilor dispuse.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul acestei perioade, acesta să fie îndeplinit.

În ultimele 72 de ore, forțele de ordine au verificat 7904 persoane, 343 de societăți comerciale și 730 mijloace de transport persoane, dintre care 344 au fost mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 428 de sancțiuni contravenționale, dintre care 321 pentru nepurtarea măștii de protecție, 102 pentru lipsa declarației și cinci pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Și jandarmii sălăjeni au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, dintre care 31 pentru lipsa declarației și 27 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Alte 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii locali, dintre care 13 pentru nepurtarea măștii de protecție și șase pentru lipsa declarației.

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Fiți responsabili! Nu vă expuneți la riscuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *