Polițiștii de la SICE au verificat 16 agenți economici și au aplicat amenzi în valoare de 20.000 lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat la sfârşitul săptămânii trecute (10 aprilie a.c.), o acțiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală, a ilegalităților comise în domeniul mărfurilor alimentare, legumelor și fructelor, precum și a produselor contrafăcute.

Au fost verificați 16 agenți economici.

În acest context a fost constatată­­ o infracţiune de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, au fost aplicate şapte sancțiuni contravenționale, fiind ridicată în vederea confiscării şi suma de 1553 lei.

Din totalul sancţiunilor, patru au fost aplicate la O.G. 28/1999 privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale şi trei la Legea 55/2020.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 20000 lei.

De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, de la sediul și punctul de lucru ale unei societăți comerciale, 41 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, întrucât existau suspiciuni că acestea poartă o marcă înregistrată fără acordul titularului de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.