Polițiștii din cadrul IPJ Sălaj au întocmit dosare penale pentru infracțiuni constatate în trafic

Polițiștii sălăjeni au constatat, în acest sfârșit de săptămână, mai multe infracțiuni la regimul rutier.

Pe lângă cele trei infracțiuni constatate de polițiștii Biroului Rutier în cadrul acțiunii privind privind combaterea conducerii de autovehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive, care au fost mediatizate zilele trecute, polițiștii sălăjeni au constatat o serie de alte infracțiuni la regimul rutie, astfel:

La data de 25 septembrie a.c., ora 01:34, în localitatea Ciumărna, un bărbat, de 34 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod, oprindu-se în gardul unui imobil din localitate.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a pasagerului dreapta față, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Românași.

Polițiștii au testat, cu aparatul Etilotest, conducătorul auto, rezultând că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, respectiv avea 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările, atât pentru conducere sub influența alcoolului, cât și pentru vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

La data de 25 septembrie a.c., ora 17:42, polițiștii orașului Șimleu Silvaniei au oprit în trafic, pe Drumul Județean 110E, în localitatea Plopiș, un autoturism, condus de un bărbat, de 51 de ani, din comună.

Polițiștii au testat șoferul, iar rezultatul a fost 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă, 25 septembrie, la ora 19:51, polițiștii din Șimleu Silvaniei au depistat în trafic, pe strada Ialomiței, din Șimleu Silvaniei, un autoturism, condus de un bărbat, de 51 de ani, domiciliat în oraș.

Testarea acestuia cu aparatul Etilotest a indicat 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă, sub supravegherea unității de parchet competente.

La data de 26 septembrie a.c., ora 17:39, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au depistat în trafic, pe Drumul Comunal 105, între localitățile Măeriște și Giurtelecu Șimleului, un autoturism, condus de un bărbat, din comuna Carastelec, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul Etilotest a indicat 1, 30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Duminică, 26 septembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au fost solicitați să intervină  la un accident de circulație, produs pe Drumul Comunal din localitatea Gălășeni.

Din verificările efectuate la fața locului a reieșit faptul că, între un autoturism și un moped a avut loc o coliziune.

Persoanele implicate, doi bărbați din comuna Cuzăplac, au refuzat să fie transportați la urgență, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Polițiștii au efectuat verificări în bazele de date și au constatat că, mopedul era neînmatriculat și conducătorul acestuia nu poseda permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, întocmit pentru conducere fără permis  și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Tot duminică, 26 septembrie, polițiștii Biroului de Ordine Publică, au depistat în trafic, pe strada Dudului, din municipiul Zalău, un autoturism, condus de un bărbat, din municipiu.

În  urma verifiărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice anulat, iar autoturismul condus era radiat din circulație și avea numere de înmatriculare false.

Polițiștii au întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au depistat, duminică, 26 septembrie, la intersecția Drumului Național 1H cu Drumul Județean 1B, în localitatea Surduc, un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Mirșid.

Verificările în bazele de date au arătat faptul că, bărbatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, respectiv dreptul său de a conduce figura „Cu restricții-Reținut”.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *