Polițiștii sălăjeni acționează zilnic în trafic pentru siguranța tuturor

Săptămâna aceasta, polițiștii sălăjeni au acționat în trafic, în cadrul celei de-a patra ediții a Proiectului RoadPol Safety Days.

Polițiștii rutieri acționează zilnic, pe drumurile publice din județul Sălaj, pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, sub coordonarea, la nivel național, a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acţionează pe şoselele sălăjene în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, realizat de Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În cadrul acestui proiect, polițiștii sălăjeni acționează în vederea conștientizării participanților la traficul rutier cu privire la importanța respectării legislației rutiere, în special a regulilor referitoare la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță, precum și a altor fapte care pot conduce la accidente rutiere soldate cu urmări grave.

Ziua de 20 septembrie 2023 a avut, în calendarul activităților RoadPol Safety Days, obiectivul de a fi o zi fără persoane decedate în accidente rutiere, pe teritoriul tuturor țărilor membre ale organizației Polițiilor Rutiere – ROADPOL.

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Sălaj, nu a fost înregistat *niciun accident rutier cu victime* și au avut loc *trei evenimente rutiere din care au rezultat doar pagube materiale* (o tamponare în mediul urban, în municipiul Zalău și două tamponări în mediul rural, în localitățile Gâlgău și Nușfalău).

Conduceți prudent și respectați regulile de circulație, pentru a reduce riscul implicării în orice fel de eveniment rutier!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *