Polițiștii sălăjeni în acțiune, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale

Marți, 14 februarie a.c., polițiștii Secției nr.1 Poliție Rurală Zalău, poliţiştii de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au acționat în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 40 de polițiști sălăjeni, au fost legitimate 204 persoane, au fost controlate 117 autovehicule și au fost testați cu aparatul etilotest 16 conducători auto.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 163 de sancțiuni contravenționale, dintre care 129 la Codul Rutier, 26 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și alte 8 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor legi. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 26.685 de lei.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au constatat o infracțiune de conducere sub influența substanțelor psihoactive, au identificat șase persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți, au soluționat 29 de dosare penale aflate în lucru și au pus în aplicare cinci mandate de aducere.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *