Polițiștii sălăjeni participă la cursuri de prim ajutor

Astăzi, 7 septembrie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj a debutat prima serie de cursuri de prim ajutor adresate polițiștilor sălăjeni, desfășurate de asistentul coordonator S.M.U.R.D. Sălaj din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj.

Structurile operative ale Poliției intervin deseori primele la evenimente soldate cu răniri de persoane, astfel că până la sosirea personalului medical specializat în acordarea asistenței medicale, polițiștii și jandarmii pot contribui la salvarea de vieți, prin acordarea primului ajutor victimelor.

În multe situații, este esențial ca, până la sosirea unui echipaj medical, personalul M.A.I. să intervină pentru a acorda primul ajutor de bază victimelor aflate în situații medicale critice.

De aceea, însușirea cunoștințelor cu privire la modalitatea de acțiune în diferite situații și dobândirea deprinderilor practice le vor fi de un real folos colegilor noștri pentru a putea oferi primul ajutor necesar celor a căror viață este pusă în pericol.

Obiectivele principale ale acestor cursuri constau, atât în dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât și în formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care vor fi amplasate în spațiile publice.

Activitățile fac parte dintr-un program național de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind toți polițiștii, indiferent de structurile din care fac parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *