Povestea culminantă de viață a celui mai renumit medic din Sălaj – dr. Vasile Petru Ciobanca

Vasile Petru Ciobanca este unul dintre cei mai renumiți medici, atât pe plan județean, cât și regional sau chiar național. De numele său se leagă foarte multe lucruri mărețe, cum ar fi înființarea Clinicilor Salvosan Ciobanca de la Cluj și Zalău, dar totodată a lansat sute sau chiar mii de medici care s-au format în clinica lui, iar acum profezează în centre medicale de renume la nivel național și chiar internațional.

Doctorul Vasile Petru Ciobanca practica medicina de peste 40 de ani la standarde inalte alaturi de o echipa cu inalte competente profesionale.

Doctorul Vasile Petru Ciobanca a văzut lumina zilei pe 28 iunie 1954 în casa familiei Valeriei și a lui Vasile Ciobanca din Bocșa.

„Are o moștenire genetică, putându-se mândri cu ea. De la mama lui, Valeria a luat inteligența, tenacitatea și generozitatea. De la tata, Văsălica, a luat hărnicia, ospitalitatea și punctualitatea. Casa lor întotdeauna era plină de oameni, care fie aveau nevoie de ceva, fie erau vizitatori, fie avea familia nevoie de ei”, așa cum este descris și în monografia satului Bocșa.

Vasile Petru Ciobanca urmează cursurile școlii gimnaziale din satul natal, unde s-a remarcat ca un adevărat coleg. Ochi albaștri ai mamei l-au vegheat zile și nopți de-a rândul, când a suferit din cauza acelui stupid accident la degetul mare de la mâna dreaptă și nu a putut scrie timp de trei ani. Mai târziu, când a avut un accident de mașină, rugăciunile tătălui bolnav spuse la căpătâiul patului său l-au întărit.

A absolvit Liceul de Matematică-Fizică din Zalău. Drumul în liceu i-a fost bătătorit de frații săi mai mari, Rodica, Lenuța, care l-a sfatul mamei au ales să fie profesoare, iar pe băieți, mediul spitalicesc și moștenirea genetică i-au împins spre ramura medicală.

Fară întrerupere, în urma examenului de admitere cu media 9.36, a devenit student la Facultatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațeganu din Cluj- Napoca, s-a făcut remarcat în rândul colegilor de la început ca lider cu abilități sociale deosebite și cu o inteligență emoțională înnăscută, iar profesorii și-au dat seama că este un student bun, la fel ca și fratele său mai mare, aducând părinților multe mulțumiri.

În 1991, doctorul Vasile Petru Ciobanca a fondat policlinica SALVOSAN CIOBANCA- companie medicală reprezentativă în regiunea de Nord-Vest a României, confirmată de parteneri și beneficiari importanți.

Policlinica Spital Salvosan Ciobanca Zalău și Policlinica Salvosan Ciobanca Cluj-Napoca furnizează servicii medicale integrate de înaltă performanță, având implementate standardele de calitate: OHSAS 18001:2006, ISO 14001:2004, ISO 9001:2008 și ISO 15189:2007.

Fondată în 1991 Clinica Salvosan Ciobanca dovedește expertiză și competență în rezolvarea optimă a pacienților. Procesul continuu de extindere a ariei de operare, adăugarea de noi domenii medicale, dotarea cu cele mai performante aparate, satisfacerea exigențelor pacienților precum și îmbunătățirea comunicării pacient-medic sunt dezideratele noastre.

Clinica Salvosan Ciobanca pune la dispoziția pacienților profesionalismul unei echipe medicale de excepție, peste 400 de angajați cu 120 de medici acoperind în mod integrat specialitățile medicale importante, asigurând investigațiile necesare în departamente bine structurate la Zalău și Cluj-Napoca. Asta inseamna peste 500 de pacienti care ii trec zilnic pragul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *