Prefectul Dari Toma a participat la o acțiune de împădurire

 

Angajaţi ai Instituţiei Prefectului Sălaj, alături de peste 200 de cadre didactice din judeţ au pus, joi, bazele primei “Păduri Erasmus”, plantând, cu sprijinul Direcției Silvice Sălaj, circa 15.000 de puieţi de gorun şi ulm, pe o suprafaţă de trei hectare, la Almaşu.

Direcţia Silvică Sălaj a pus la dispoziţiei materialul necesar acţiunii, în cadrul unei scheme de plantare cu 80% puieţi de gorun şi 20% puieţi de ulm.

“Instituţia Prefectului Sălaj a răspuns cu bucurie invitaţiei adresată de Inspectoratul Şcolar, pentru a fi astăzi, parteneri, alături de Direcţia SIlvică, în acţiunea de plantare a Pădurii Erasmus de la Almaşu. (…)

Ca profesor, cred cu tărie că educaţia ecologică, promovată şi prin acest proiect, e una din şansele importante de a putea spera la un viitor mai verde şi mai puţin poluat. (…)

Pădurile sunt sistemul de aer condiționat al lumii şi plămânii planetei, motiv pentru care plantăm astăzi nu doar arbori, ci speranţă pentru lumea de mâine şi generaţiile viitoare”, a transmis celor prezenţi prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma.

Peste 100 elevi de la Colegiul Național “Silvania”, Liceul Pedagogic “ Gheorghe Șincai”, Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” și Școala Gimnazială Nr 1 Buciumi vor defini o alta “Pădure Erasmus” la Panic în 24 aprilie.

Fiecare poate amprenta responsabil viitorul județului nostru cu o nuanță de verde-viața și optimism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *