Prefectul Dari Toma, apel la medicii de familie să sprijine lupta împotriva COVID-19

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat, miercuri, o întâlnire cu responsabilii din domeniul sănătăţii la nivel judeţean, în contextul evoluţiei pandemice nefavorabile din ultima perioadă.

La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai spitalelor publice din judeţ, Direcţiei de Sănătatea Publică Sălaj, Casei Judeţene de Sănătate, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ai medicilor de familie.

În cadrul discuţiilor s-a subliniat faptul că numărul mare de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 a dus la aglomerarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă cu numeroase cazuri care nu sunt urgenţe reale.

În acest context, prefectul Dari Toma a făcut din nou apel către medicii de familie, pentru a sprijini efortul de combatere a pandemiei de COVID-19, prin testarea cu teste rapide, în cabinetele proprii, a pacienţilor cu simptome.

Directorul Casei Judeţene de Sănătate, Olga Stana, a precizat, la rândul său, că număru medicilor de familie care realizează testarea anti-COVID în cabinetele proprii a ajuns la 25.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *