Prefectul Sălajului, Virgil Țurcaș: „Viața oamenilor este mai presus de orice alt interes”

Săptămâna aceasta la sediul Prefecturii Sălaj a avut loc o conferință de presă cu privire la situația epidemiologică la nivelul juețului Sălaj.

Au participat și au oferit detalii prefectul VIrgil Țurcaș, directorul DSP, Ligia Marincaș și vicepreședintele Colegiului Medicilor Sălaj, dr. Csakvari Alexandru.

În Sălaj se prelucrează zilnic circa 200-250 de teste COVID, iar rata de pozitivare în urma rezultatelor este de peste 45-50%, potrivit DSP Sălaj.

Prefectura Sălaj, împreună cu instituțiile cu atribuții în combaterea COVID-19 caută permanent noi soluții pentru ca activitatea medicilor din spitalele suport COVID să fie mai relaxată, astfel încât unitățile de primire-urgențe să poată trata și alte situații medicale, nu doar cele de coronavirus.

În acest sens la nivel național au fost responsabilizați și medicii de familie, care au în responsabilitate cazurile de COVID asimtomatici sau cazurile simtomatice ușoare până la medii.

Prefectura Sălaj a pus în funcțiune încă 3 centre noi de prelucrare teste COVID, astfel că în perioada următoare capacitatea de testare la nivelul județului va crește, iar presiunea de DSP Sălaj va fi distribuită în toate centrele din județ.

„Rolul medicilor de familie este foarte important în acest proces epidemiologic pentru că au responsabilitatea de evaluare și tratare a unor categorii de pacienți confirmați. Facem eforturi pentru decongestionarea UPU-Urgență  și sper aici să o putem face și cu sprijinul medicilor de familie, da și prin centrele de recoltare nou create la Jibou, Crasna, Șimleu Silvaniei. 

Vrem nu vrem lupta cu pandemia o facem la nivelul județului cu cei 415 medici dintre care 118 sunt medici de familie, peste 1100 de asistenți medicali și peste 300 de infirmieri. Județul Sălaj se situează sub media națională în privința numărului de cadre medicale la mia de locuitori. Noi cu această armată medicală luptăm împotriva  coronavirusului”, a declarat prefectul Virgil Țurcaș în cadrul ultimei conferințe de presă. 

Prefectul Sălajului a criticat ieșirile în public a anumitor oameni politici pe tema coronavirusului fără să dea nume, acuzăndu-i de populism.

„Din păcate acestă situație se exploatează politic. Suntem în campanie electorală și se exploatează. Toți vin cu soluții, lansează pe piață tot felul de lucruri, populism care ajunge la cote alarmante. Dar și ei trebuie să își ia măsuri, referindumă la campania electorală a lor”, a mai declarat prefectul Țurcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *