Prefectul Virgil Țurcaș față în față cu președintele Iohannis, pe tema situației COVID-19

Prefectul județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcaș, alături de subprefecții Romeo Sârca, Robert Vasvari, șefii structurilor teritoriale – ISU, IPJ, IJJ, precum și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Sălaj au participat la o ședință de lucru în sistem videoconferință, astăzi, 12 noiembrie 2020.

Ședința a fost coordonată de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu participarea Prim-Ministrului Guvernului României, domnul Ludovic Orban, a ministrului afacerilor interne, domnul Ion-Marcel Vela, precum și a ministrului sănătății, domnul Nelu Tătaru.

În cadrul acestei ședințe s-a făcut o analiză a situației epidemiologice la nivel național și au fost discutate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2.

“Măsurile luate de Guvern, în urmă cu câteva săptămâni, pentru limitarea pandemiei de COVID-19 dau deja primele rezultate. Totuși, încă nu am reușit să îngrădim pandemia, drept urmare s-a impus recent al doilea set de măsuri, fiindcă numărul de bolnavi cu forme severe a crescut prea mult. Ne așteptăm ca efectele acestor noi reglementări naționale aflate în vigoare acum să se vadă în 2-3 săptămâni. Pentru a ajunge la acest rezultat, le-am cerut astăzi celor din Prefecturi, Poliție și Jandarmerie să implementeze aceste măsuri cu toată fermitatea și claritatea, pentru că în joc este viața cetățenilor, iar sănătatea românilor este, pentru noi toți, pe primul loc”, a declarat președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *