Prefectura Sălaj a introdus noi restricții, inclusiv carantina de weekend în Zalău și 8 comune

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj a adoptat, luni, mai multe hotărâri prin care s-au aprobat planuri de măsuri suplimentare pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în municipiul Zalău şi comunele Crișeni, Mirșid, Marca, Agrij, Gâlgău, Meseșenii de Jos, Bocșa și Fildu de Jos.
Potrivit planurilor aprobate, pentru intervalul orar 20:00-05:00, circulația persoanelor în afara locuinței /gospodăriei este interzisă în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, iar pentru localitățile unde rata de incidență este mai mare de 7,5/1000 de locuitori este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-5:00, cu unele excepţii, cum ar fi: în interes profesional sau medical şi persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală.
De asemenea, în UAT-urile menţionate este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) la interior sau exterior, este perimsă cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Durata de aplicare a măsurilor acestor planuri, ce intră în vigoare de marţi, este pe o perioadă de 10 zile și ulterior reevaluării se va decide continuarea sau încetarea aplicării măsurilor sau a carantinării.

One thought on “Prefectura Sălaj a introdus noi restricții, inclusiv carantina de weekend în Zalău și 8 comune

  1. Ce va mai bateti joc de oameni, din cate stiu judecatoria Cluj a anulat starea de urgenta. Si cum vine treaba asta ca este pentru sanatatea noastra dar persoanele testate pozitiv dar fiind vaccinati nu necesita izolare??? Cum?? Adica cei care transmit de 251x virusul au dreptul sa ne puna in pericol dar nu si invers! Sper sa va dea in judecata lumea pentru aceste abuzuri de doi ani!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.