Prefectura Sălaj caută soluții pentru creșterea numărului de paturi COVID-19

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, alături de subprefectul Virgil Ţurcaş au vizitat, vineri, Spitalul Orășenesc „Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei, pentru a analiza, împreună cu conducerea acestei unităţi spitaliceşti, posibilitatea suplimentării numărului de paturi alocate pacienţilor COVID, în contextul creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivel judeţean.

Potrivit precizărilor făcute de managerul Marcela Coltău şi directorul medical, doctor Anca Şteţ, în prezent în cadrul spitalului sunt trataţi 52 de pacienţi cu COVID-19, capacitatea actuală fiind de 79 de paturi, dintre care patru paturi la ATI.

Conducerea spitalului a subliniat faptul că, deşi o parte a unităţii este în reabilitare printr-un proiect cu fonduri europene, numărul paturilor alocate pacienţilor cu COVID-19 poate creşte la 114, fiind înaintată deja, în acest sens, o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Sălaj.

Prefectul Dari Toma a mulţumit conducerii Spitalul Orășenesc „Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei pentru eforturile făcute şi preocuparea arătată în combaterea pandemiei şi tratarea pacienţilor cu COVID, transmiţând totodată întreaga sa recunoştinţă tuturor cadrelor medicale din această unitate medicală, pentru modul exemplar în care “luptă” zi de zi cu noul Coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *