Prefectura Sălaj implicată în campania Be Active

Proiectul România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului, ediţia 2023, este derulat la nivel naţional printr-o serie de evenimente care marchează noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, ce promovează un stil de viață activ și sănătos și contribuie la conștientizarea importanței sportului și a vieții active pentru sănătatea și starea de bine a comunităților.

Sport sub orice formă, la orice vârstă și pentru toată lumea – acesta este mesajul #BeActive, pentru cetățeni mai sănătoși și oameni mai fericiți.

În judeţul nostru, Instituţia Prefectului Sălaj s-a implicat în această campanie aducând, marţi, în faţa elevilor de la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou şi Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida, sportivi de performanţă, precum: fotbalistul Ionuț Rada, karateka Iulia Clițan şi handbalista Ana Maria Şomoi, alături majoretele de la Club Sportiv Alegria Zalău, coordonate de Roxana Câmpean.

Ionuț Rada are o impresionantă carieră de fotbalist, el evoluând la cluburi precum Universitatea Craiova, Rapid Bucureşti, CFR Cluj şi Steaua Bucureşti. În strinătate, a jucat la cluburi din Emiratele Unite Arabe, Italia şi Germania.

Iulia Clițan este maestru emerit al sportului şi a fost desemnată, mai mulţi ani la rând, cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj la probele neolimpice. Ea este multiplă campioană mondială, europeană şi naţională la karate tradiţional.

Ana Maria Șomoi este fostă handbalistă de succes, componentă a echipei României care a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, desfășurat în Rusia. Ana Maria Șomoi a evoluat pe postul de pivot, cea mai mare parte a carierei la HC Zalău.

Clubul Sportiv Alegria Zalău promovează dansul de majorete. Dansatoarele de la Alegria au obţinut şapte medalii – 5 de aur, una de argint şi una de bronz, la Campionatului Mondial de Majorete desfășurat anul acesta în Croația.

Elevii de la cele două unităţi şcolare au aflat de la sportivii mentionaţi motivele pentru care e bine să faci sport şi mişcare, pentru o dezvoltare armonioasă a corpului şi a minţii.

“Suntem astăzi aici, cu voi, și cu invitații noștri speciali, pentru a vă arăta că sportul nu înseamnă doar antrenamente și efort fizic, ci contribuie la clădirea caracterului fiecăruia dintre noi, creează premisele unor prietenii de viață și înseamnă în aceeași măsură distracție. Vă provoc să renunțați două-trei ore pe săptămână la jocurile pe calculator și să încercați efectiv să bateți mingea pe terenurile amenajate în oraș. Satisfacția pe care o veți avea la finalul întâlnirilor reale cu prietenii și colegii voștri de joc compensează comoditatea scaunului de birou care vă țintuiește în fața ecranelor. Hai să re-descoperim ce înseamnă să te joci cu adevărat, să faci sport în spatele blocului sau în sălile de sport din oraș. E o investiție de timp pe termen lung în propria viață, pe care vrem să o avem cât se poate de lungă și sănătoasă”, le-a transmis celor prezenţi subprefectul judeţului Sălaj, Adriana Sabou.

Întâlnirile de marţi au fost moderate de Ciprian Crişan, de la Kiss FM, partener al evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *