Prejudiciu de peste 10 milioane de lei stabilit de inspectorii antifraudă în domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale

Inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au identificat în luna mai a.c, la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzacții cu monede virtuale care au fost omise de la declarare. Astfel au fost stabilite obligații fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei, sumă ce a fost achitată integral la bugetul de stat în timpul verificărilor.

Direcția generală antifraudă fiscală desfășoară permanent acțiuni de analiză și control, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale, verificări specifice care vizeză atât persoane juridice cât și persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscală.

ANAF recomandă tuturor persoanelor care au realizat venituri din transferul de monedă virtuală să declare veniturile obținute din aceste activități, respectiv să achite taxele și impozitele datorate în termenele legale, evitând astfel inițierea de controale fiscale și implicit stabilirea de dobânzi și penalități suplimentare debitelor principale datorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *