Premierul Ciucă dă asigurări că iarna nu vor fi probleme cu energia

Premierul Nicolae Ciucă a convocat prima reuniune a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie.

El a dat asigurări că la iarnă nu vor fi probleme în alimentarea cu energie și că măsurile de plafonare și compensare a prețului energiei vor rămâne în vigoare.

Guvernul a cerut ANRE o informare privind prețurile la energie și stadiul implementării schemei de sprijin pentru plata facturilor.

„La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populației și economiei românești alimentarea cu energie. Așa cum ne-am asumat, măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie vor rămâne active, în formula necesară protejării cetățenilor și economiei. În paralel, stabilim noi responsabilități pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructură în energie, valorificând oportunitățile pe care România le are la nivel național și geo-strategic”, a spus Ciucă, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre identificarea soluțiilor pentru aplicarea măsurilor de protejare a consumatorilor casnici și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie.

Premierul a stabilit un plan de acțiune care să asigure predictibilitate din perspectiva producției de energie, cât și din punct de vedere bugetar, potrivit comunicatului.

Ministerul Energiei va prezenta în 22 august situația programelor de investiții în capacitățile de producție, atât ale companiilor de stat, cât și cele dezvoltate de mediul privat.

Tot atunci, ANRE va transmite Guvernului României o informare cu privire la evoluția pieței energetice din ianuarie până în prezent, cât și cu privire la stadiul implementării schemei de sprijin pentru plata facturilor la energie, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei.

De asemenea, până la 31 august, Ministerul Energiei va transmite Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie Programul de iarnă în domeniul energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *