Premierul Nicolae Ciucă, șeful PNL, preocupat de reducerea abandonului școlar

„Reducerea abandonului școlar este un obiectiv strategic pe care ni l-am asumat, iar aceasta a fost și principala temă a întâlnirii pe care am avut-o cu delegația Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), condusă de doamna Cristina Chiriac”, transmite premierul Nicolae Ciucă.

În cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin PNRR, a fost deja inițiată schema de granturi care se adresează unităților de învățământ cu risc de părăsire timpurie a școlii. Fiecare grant are o valoare de maximum 200 de mii de euro și va fi implementat pe o durată de 3 ani. Totodată, va continua, la nivelul Executivului, și implementarea măsurilor precum asigurarea transportului școlarilor, programele Masa caldă pentru elevi și Observatorul copilului, alături de sprijinul acordat pentru întoarcerea la școală a elevilor și de campaniile de reducere a violenței în școli.

Pentru rezultate concrete în reducerea abandonului școlar și a consecințelor sale sociale, este nevoie de o abordare integrată, din mai multe perspective. În acest sens, soluția evidențiată în discuția cu reprezentanții CONAF, privind crearea unui Comitet pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar, va contribui la coerența măsurilor de care copiii au nevoie.

„Trebuie să ne coordonăm eforturile guvernamentale cu cele ale partenerilor sociali, mediului privat și ale autorităților locale”, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *