Premii pentru cei mai fideli cititori ai Bibliotecii Județene

📚 Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Sălaj, i-a premiat astăzi, de Ziua Națională a Lecturii, pe cei mai fideli cititori din 2022.
📖 Premiile, constând în diplome și cărți, au fost înmânate de către vicepreședintele CJ Sălaj, Cristian-Claudiu Bîrsan, și Marian-Paul Maghiu, administratorul public al județului, utilizatorilor care, pe parcursul anului trecut, au împrumutat un număr considerabil de volume.
📌 „Ziua Națională a Lecturii nu este doar o zi în care trebuie să citim, ci și una în care trebuie să ne reamintim și să spunem tuturor că este important să citim întotdeauna, că lectura este cea mai bună metodă de dezvoltare personală, este modul în care ne „spălăm” creierul și sufletul în apa curată a cuvintelor. Îi felicit pe colegii mei din Biblioteca Județeană pentru că ne mijlocesc, zi de zi, accesul la bogăția spirituală și la înțelepciunea cuvântului scris, pentru că încearcă să prezinte biblioteca tuturor cititorilor săi ca fiind un paradis, așa cum spunea scriitorul argentinian Jorge Luis Borges”, a transmis vicepreședintele CJ Sălaj.
🚩 La cei trei ani ai săi, Cezar Matei Pop este cel mai tânăr dintre premianți, în timp ce abonatul cu cele mai multe cărți lecturate – 440 la număr – este Anișoara Bucșa, de 75 de ani.
🔖 Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj are 7.447 de utilizatori, dintre care 5.251 sunt activi. Anul trecut, numărul cititorilor nou înscriși a depășit 2.300, fiind de două ori mai mare decât în 2021. Cu o medie de 366 de utilizatori pe zi, instituția a împrumutat, în 2022, 156.372 de documente (+34% față de anul anterior), dintre care 39.323, la Sala de lectură.
✅ Cu sprijinul financiar al CJ Sălaj, Biblioteca Județeană a achiziționat în 2022 carte nouă în valoare de 130.000 de lei și a deschis prima sa filială din municipiul Zalău, în zona Scala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *