Preoții din Episcopia Sălajului se roagă pentru sănătatea Denisei, fata care se luptă pentru viață de pe patul de spital

Cazul Denisei Câmpean – fata de 20 de ani bătută cu cruzime și bestialitate săptămâna trecută și care acuma se află pe patul de spital, unde se luptă să rămână în viață, a zguduit întreg județul Sălaj.

Calotă Răzvan, iubitul Denisei, a fost reținut de procurori și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

După două zile în care a stat conectată la aprate, fiind ventilată mecanic, duminică, Denisa a început să respire singură. Sunt semne bune, dar încă mai are mult de luptat pentru a-și revenii. Denisa a suferit multiple traumatisme pe întreg corpul, fața desfigurată, coastele rupte, fracturi la mâini și picoare. Este rezultatul bătăii aplicate de Răzvan, care a lovit-o în continuu ore în șir, fără să-i pese că totul se poate transforma într-o tragedie.

Cazul a făcut înconjorul județului, fiind puternic mediatizat și distribuit pe Facebook, unde a avut un impact enorm. Așa a ajuns chiar și la Episcopia Sălajului, unde s-a luat decizia ca toți preoții din județ vor începe de astăzi o rugăciune comună pentru sănătatea și însăbnătoșirea Denisei.

Contactat de reporterii Monitorul de Sălaj, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, preotul Claudiu Nechita a transmis că: 

„Cazul prezentat de dumneavoastră, cel al tinerei agresată cu atâta violență în urbea noastră trebuie să implice întreaga societate, în a lua atitudine și a face cunoscut faptul că astfel de manifestări sunt de netolerat. Te cutremuri atunci când realizezi că  tocmai cel care-ți declară dragoste este capabil de atâta violență, că tocmai el și cunoscuții tăi sunt atât de insensibili, încât pot să te lase agonizând aproape o zi. 

Din păcate însă, acest caz ne face cunoscută o boală pe care o mai întâlnim în societatea noastră și care deteriorează atât de ireversibil relațiile interumane. O astfel de relaționare bolnavă cu cel de lângă tine, cu semenul tău, denotă o lipsă a dragostei și o incapacitate de a sesiza alura umană a celui de lângă tine. E cât se poate de evident, că asociindul pe semenul tău cu un bun asupra căruia poți să dispui în orice fel, cu un bun care poate să devină proprietate personală, astfel de manifestări sunt posibile. Dar dacă privirea ți-e orientată altfel, în înțelegerea că cel de lângă tine e măsura prin care ți se revelează sufletul tău în care tu investești ceea ce ai bun sau rău, atunci cred că astfel de evenimente nu ar mai avea loc. Și tocmai în acest sens în cadrul Episcopiei Sălajului am început formalitățile pentru  licențierea unui serviciu de consiliere pe violență domestică. 

Acest caz este încă un prilej prin care trebuie să învățăm că nu putem să stopăm astfel de evenimente, decât în măsura în care nu le tratăm cu indiferență și că luăm atitudine împotriva violenței de orice fel, și mai mult, nu o acceptăm în viața noastră. 

Ne alăturăm și noi în rugăciune familiei acestei tinere și ne rugăm Celui prea tot bun să o miluiască cu harul Său, dăruindu-i  însănătoșire grabnică”, a transmis reprezentatul Episcopiei Sălajului, preotul Claudiu Nechita. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *