Președintele ACoR Filiala Sălaj, Roșan Ioan prezintă raportul de activitate pe anul 2021: „Mă voi lupta cu toată forța pentru interesele primarilor”

În cadrul Adunării Generale a ACoR Filiala Sălaj, președintele Roșan Ioan – primarul comunei Vaclcău de Jos, a prezentat RAPORTUL DE ACTIVITATE  AL  FILIALEI JUDEȚENE SĂLAJ A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA PE ANUL 2021.

La eveniment au luat parte majoritatea primarilor de comune din Sălaj, iar invitat special a fost președintele ACoR România – Emil Drăghici. În cadrul evenimetelor ocazionate cu prezentarea raportului, au avut loc și mai multe sesiuni de informare și perfecționare a primarilor, cursurile fiind predate de Emil Drăghici, iar în cadrul dezbaterilor primarii sălăjeni au ridicat mai multe probleme cu care se confruntă administrația locală din mediul rural.

SECȚIUNEA I

ADUNĂRI GENERALE LA NIVELUL FILIALEI  JUDEȚENE  SĂLAJ A A.Co.R

În cursul lunii februarie 2021 s-a organizat în ședință extraordinară Adunarea Generală a Filialei Județene Sălaj a A.Co.R pentru alegerea Consiliului director și a cenzorului filialei. La nivelul Filialei s-a desemnat d-nul Roșan Ioan, primarul Comunei Valcău de Jos, ca Președinte al Filialei pentru mandatul 2020-2024, respectiv Vicepreședinți: D-nul Sorin-Eugen Maxim-primar al Comunei Bănășor și d-nul Vasile Lazăr-primar al Comunei Măeriște; Secretar: D-nul Csaba Boncidai-primar al Comunei Pericei; Membri: D-nul Marian Mirișam -primar al Comunei Horoatu Crasnei, d-nul Ioan-Aurel Cozma-primar al Comunei Rus și D-nul Lajos Breda-primar al Comunei Vârșolț.

SECȚIUNEA II

ACTIVITATEA  CONSILIULUI  DIRECTOR AL FILIALEI JUDEȚENE SĂLAJ A A.Co.R

În cursul anului 2021, Consiliul Director al Filialei Județene Sălaj a A.Co.R s-a întrunit în ședință extraodinară în:

  • Luna martie a anului 2021 organizată la sediul Filialei Județene Sălaj a A.Co.R situat în Zalău, P-ța Iuliu Maniu nr. 4-6, cam. 3-4, conform convocatorului emis de către Președintele Filialei Județene Sălaj a A.Co.R. Ocazie cu care s-a împuternicit d-na Răcășan Roxana pentru întocmirea și transmiterea declarației privind beneficiarii reali ai Filialei Județene Sălaj a A.Co.R.
  • Luna decembrie 2021, organizată la Primăria Comunei Pericei, ocazie cu care s-au dezbătut prevederilor OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea unor acte normative pentru anul 2022.

SECȚIUNEA III

ACTIVITATEA  PREŞEDINTELUI  FILIALEI JUDEȚENE SĂLAJ A A.Co.R

În cursul anului 2021 Președintele Filialei Județene Sălaj a A.Co.R Sălaj a participat la ședințele Asociației Comunelor din România, respectiv la cele organizate de către Consiliul Director al A.Co.R, organizate la următoarele date:

  • În perioada 21-23 februarie la cea de-a 24 sesiune ordinară a Adunării Generale a A.Co.R, precum și a Consiliului Director al A.Co.R în ședință ordinară pe semestrul I al anului 2021
  • În perioada 04-09 iulie la sesiunea extraodinară a Adunării Generale a A.Co.R în Constanța
  • În perioada 17-20 octombrie la Adunarea Consiuliului Director al A.Co.R în ședință estrordinară organizată în Constanța

SECȚIUNEA IV

STATISTICA LA NIVELUL FILIALEI JUDEȚENE SĂLAJ A A.Co.R

Numărul comunelor membre ale Filialei Județene Sălaj a A.Co.R este de 52 comune.

Numărul comunelor membre ale Acordului de Cooperare privind organizarea și exercitarea activității de audit intern în sistem de cooperare în anul 2021 a ajuns la 45 de entități publice partenere.

Numărul de salariați ai Filialei Județene Sălaj a A.Co.R în anul 2021, a fost de 7 auditori interni, din care un auditor intern  îndeplinește funcția de șef de compartiment de audit intern.

    Numărul de Hotărâri aprobate de către Adunarea Generală a Filialei Sălaj, respectiv emise în anul 2021 – 1 hotărâre.

Numărul Deciziilor aprobate de către Entitățile Publice Partenere ale Acordului de cooperare, respectiv emise în anul 2021- 1 decizie.

Numărul Deciziilor aprobate de către Consiliul Director al Filialei Județene Sălaj, respectiv emise în anul 2021- 1 decizie.

Numărul Dispozițiilor Președintelui Filialei Județene Sălaj a A.Co.R aprobate, respectiv emise în anul 2021, a fost de 9 dispoziții.

Președinte Filiala Județeană Sălaj a A.Co.R

Roșan Ioan, Primar al comunei Valcău de Jos

„Am încheiat primul an din mandatul de președinte al Filialei ACoR Sălaj, ocazie cu care ne-am adunat împreună cu colegii primari din Sălaj, eveniment la care a participat și președintele ACoR România, Emil Drăgici, și am avut oportunitatea de a-i transmite doleanțele primarilor cu privire la modificările legislative, ghidurile de finanțare și probleme curente. 

Vreau pe această cale să mulțumesc din nou tuturor colegilor membri ai ACoR Sălaj, colegilor din conducere și colegilor din Consiliul Director, pentru buna colaboare, implicare și sprijinul acordat în promovarea intereselor comune ale primarilor.

Așa cum am spus în ziua în care am preluat mandatul, voi folosii toate mijloacele de care dispun și voi face tot ce stă în puterile mele pentru a promova și susține interesele tuturor primarilor indiferent de culoarea politică”, transmite președintele ACoR Sălaj, primarul Roșan Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *