Președintele ACoR Sălaj, primarul Ioan Roșan, reprezintă cu cinste interesele primarilor

In perioada 21-23 februarie la București a avut loc a 24-a sesiune a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, iar ca reprezentant al Sălajului a participat primarul comunei Valcău de Jos, ing Ioan Roșan, în calitate de președinte al ACOR Filiala Sălaj.

În cadrul lucrărilor la care au participat cei mai buni primari din țară, edilii au avut ocazia să interpeleze mai mulți miniștrii invitați la eveniment.

„Am participat cu foarte mult interes la cea de-a 24-a sesiune a Adunării Generale a ACOR România în calitate de președinte al ACOR Sălaj.

Pe lângă activitățile curente am avut ocazia să interpelez mai mulți miniștrii invitați la lucrările ACOR România.

Mi-am asumat această funcție de președinte al ACoR Sălaj cu multă responsabilitate și ori de câte ori voi avea ocazia voi pune pe masa guvernanților problemele tuturor primarilor pe care îi reprezint”, a declarat președintele ACoR Sălaj, primarul Ioan Roșan.

Astăzi președintele Ioan Roșan la interpelat pe secretar de stat în Ministerul Educației, solicitându-i să revină asupra unui ordin de ministru.

„Ordinul prevedea că funcționarea unei clase din mediul rural se face cu minim 10 copii, respectiv cu mai puțin pentru clasele de minorități.

I-am recomandat să elimine această condiție de funcționare cu minim 10 copii și să țină cont de scăderea demografică și de migrația populației de la sat la oraș”, explică Ioan Roșan.

La eveniment a participat și ministrul Fondurilor Europene, Ghinea, care nu putea scăpa de întrebările unui primar veritabil ca și Ioan Roșan.

„I-am făcut o propunere pe care a și acceptat-o, respectiv ca în ghidurile de finanțare prin PNDR și PNRR care vizează împăduririle din România să elimine aceea clauză prin care terenurile propuse spre împădurit proprietatea primăriilor să nu fie condiționate a fi înregistrate la APIA minim 2 ani”, explică Ioan Roșan.

GAL-urile s-au dovedit foarte eficiente în atragerea de fonduri europene și în capacitatea de a implementa proiecte de investiții.

Primarul Ioan Roșan i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene să crească procentul alocărilor din PNS către GAL-uri.

„Solicitarea mea a fost să crească alocările la cel puțin 15 % pentru că proiectele prin GAL-uri s-au derulat foarte bine, fiind absorbite toate sumele alocate, dovedindu-se foarte performante”, a conchis președintele ACoR Sălaj, Ioan Roșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *