Președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu prezent la lansarea POR 2021-2027

🌍 Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, a fost lansat, marți, 28 noiembrie, la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment la care au luat parte ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, reprezentanți ai Comisiei Europene, specialiști din Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, primari și președinți ai consiliilor județene din Cluj, Sălaj, Bihor, Satu-Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

📌 Invitat la acest moment festiv, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, a declarat: „În perioada de programare 2014-2020, Regiunea Nord-Vest a ocupat primul loc în clasamentul național în ceea ce privește gradul de absorbție al fondurilor europene. Am convingerea că această performanță se va menține și în exercițiul financiar 2021-2027 și că împreună vom reuși să reducem disparitățile de dezvoltare economică și socială existente între Regiunea Nord-Vest și diferite regiuni din Europa. Fără doar și poate, unica noastră șansă o reprezintă banii europeni. Ne dorim să profităm la maximum de fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană, fiind, de altfel, pregătiți cu proiecte mature care să ne asigure o rată de absorbție cât mai mare, pentru dezvoltarea Țării Silvaniei. Așteptăm lansarea ghidurilor de finanțare”.

💶 Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 beneficiază de o alocare financiară de peste 1,4 miliarde de euro și propune intervenții pentru dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare, creșterea performanței energetice a fondului existent de clădiri publice și rezidențiale, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană sustenabilă, investiții în rețeaua de drumuri județene și în infrastructura educațională, precum și acțiuni de valorificare a potențialului cultural, turistic și balnear, în beneficiul comunității din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *