Președintele PSD, exclude posibilitatea unui guvern PSD-PNL și așteaptă demisia lui Orban

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este exclusă posibilitatea constituirii unui guvern PSD-PNL şi a adăugat că „aşteaptă ca Ludovic Orban să-şi dea demisia” din funcţia de premier, pentru că „românii au cerut acest lucru prin vot”, potrivit Agerpres.


Întrebat la România TV dacă există posiblitatea formării unui guvern PSD-PNL, Ciolacu a afirmat: „Eu am anunţat în campania electorală că excludem să facem un guvern cu PNL. Votul românilor este foarte clar. România intră într-o nouă etapă”.

O eventuală înţelegere cu PNL ar putea fi realizată doar într-un guvern de uniune naţională, a adăugat Ciolacu.

El a precizat că aşteaptă să vadă care sunt procentele cu care intră fiecare partid în Parlament.

„Eu aştept întâi demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru. Românii, prin vot, i-au cerut acest lucru”, a susţinut liderul PSD.

Despre faptul că Ludovic Orban ar putea fi din nou propunerea de prim-ministru pentru a forma noul guvern, Ciolacu a spus: „Doamne fereşte! Adică, înseamnă că nu mai înţelegem nimic din ceea ce îşi doresc românii sau ceea ce înseamnă democraţie”.

„Eu ştiu Constituţia. (…) Noi vom veni cu o prima propunere de prim ministru. Avem 10 zile cu prim-ministrul desemnat pentru a creiona o viitoare majoritate. Totuşi, jocul democratic să-şi urmeze cursul. Am avut o campanie electorală, o implicare grosolană a preşedintelui României în această campanie şi eu vreau totuşi să uit cât mai repede aceste momente. (…) Eu mă bucur că am scăpat de coşmarul denumit Guvernul Orban”, a mai liderul PSD.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a menţionat că a avut o discuţie cu liderul Pro România, Victor Ponta, dar „nu de a face un viitor guvern”.

„Am avut o discuţie cu domnul Victor Ponta – reprezentanţii partidelor noastre din secţiile de votare să fie împreună vigilenţi, să nu fim furaţi la aceste secţii de votare. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat la Sectorul 1 la alegerile locale. Şi o să continui aceste dialoguri şi cu domnul Eugen Tomac, să avem această unire a partidelor să ne apărăm votul”, a mai declarat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *