Președintele PSD Zalău, Călin Forț, reacționează după acuzațiile celor de la PNL Sălaj

PNL Sălaj a reacționat în mediul online și a postat un mesaj pe Facebook, în care a acuzat PSD-ul, și în mod special pe liderul organizației PSD Zalău, Călin Forț.
Liberalii acuzau socialiștii despre ultimele persoane susținute în funcții publice, persoane care ar fi „dubioase”.
Liderul organizației PSD Zalău, Călin Forț a ieșit cu o replică la acuzațiile liberalilor pe care o redăm integral:
„Având în vedere “interesul” manifestat în această săptămână de către anumite ziare online, de partide care spun că astăzi conduc Romania, “întărite” de comentariile unor conturi false create pe Facebook, atât asupra activității mele de Administrator Public, cât și asupra calității mele de Președinte al #PSDZalău, doresc să aduc câteva #clarificări tuturor celor care sunt interesați să afle #adevărul despre temele abordate în articolele publicate și în declarațiile politice ale PNL.
Realizez acest demers, așa cum v-am obișnuit de fiecare dată, când sunt aduse în opinia publică nedreptăți și neadevăruri sau lucruri nespuse până la capăt. Sunt o persoană publică asumată, știu și înțeleg (sau încerc să înțeleg) părerile ziariștilor și intențiile acestora, dar nu am să înțeleg niciodată cum oamenii care azi iau decizii de a căror soartă depinde bunul mers al acestei țări și al acestui județ sunt în stare să dezinformeze și să mintă cu atâta seninătate, fără ca ei înșiși să fie trași la răspundere de către opinia publică. ❓Oare cei care au scris articolul publicat recent pe rețelele de socializare au dorit sau au făcut un minim efort pentru a verifica informațiile publicate❓Puteau, mai întâi de toate, să-și consulte colegii consilieri locali liberali…
🔛 Prin urmare, am să încep cu subiectul legat de numirea doamnei Ciupe Larisa Dina în funcția de membru al Consiliului de Administrație al S.C. Citadin Zalău S.R.L, prezentându-vă succint etapele legale parcurse pentru numirea în această funcție:
☑️ Prin Hotărârea nr. 385 din 10 decembrie 2020, a fost constituită #Comisia_de_selecție pentru evaluarea activității membrilor Consiliului de Administrație care solicită reînnoirea mandatelor/desfășurarea procedurii de selecție a candidaților pentru funcțiile de administratori la S.C. Transurbis S.A. Zalău și la S.C. Citadin Zalău S.R.L. Am fost desemnat prin vot secret, cu 15 voturi „pentru” și 5 voturi „împotrivă”, președinte al acestei comisii, vot secret al celor 20 de #consilieri_locali prezenți la ședința Consiliului Local al Municipiului Zalău din 10 decembrie 2020.
🔔 Atribuțiile #comisiei și constituirea acesteia sunt prevăzute în #Ordonanța109_2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice precum și a HG. Nr 722/2016 privind normele metodologice de aplicare a unor prevederi din OG 109/2011.
Ca urmare a inițierii/ finalizării procedurii de selecție a candidaților, în data de 28.05.2021, a fost afișată lista scurtă a candidaților admiși pentru C.A. al S.C. Citadin Zalău S.R.L., singurul candidat care a depus documentele necesare evaluării fiind doamna Ciupe Larisa Dina.
Având în vedere #Referatul de aprobare nr. 40652 din 14 iunie 2021 al Primarului Municipiului Zalău, #Raportul de specialitate nr. 40682 din 14 iunie 2021 al Direcţiei Resurse umane, monitorizare unităţi de învăţământ – CFG – Serviciul resurse umane, salarizare, având în vedere #avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Zalău, precum și #Raportul final al comisiei de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SC Citadin Zalău SRL nr. 40190 din 14 iunie 2021, ❗❗❗în data de 24.06.2021 se aprobă prin Hotărârea de Consiliu Local nr.174 numirea doamnei Ciupe Larisa Dina ca membru în Consiliul de Administrație S.C. Citadin Zalău S.R.L.
🔔 Aprobarea acestei hotărâri s-a făcut, prin vot secret, cu 20 de voturi „pentru” din 20 de consilieri prezenți la ședința ordinară.
➡️Așadar, vreau să se înțeleagă (dacă se dorește) că rolul meu în comisia din care fac parte, alături de alte două colege din cadrul Primăriei, nu a fost decât acela de a evalua dosarele depuse în acest sens (pe fiecare etapă de evaluare publicată și afișată pe site-ul și la sediul Primăriei) și de a se pronunța/valida asupra îndeplinirii #condițiilor_legale de a candida pentru funcția de membru în Consiliul de administrație (condiții pe care doamna Ciupe Larisa le-a îndeplinit în totalitate, așa cum a reieșit din raportul comisiei comunicat mai departe către forurile de decizie).
🔔 Atribuțiile privind numirea în funcție revin în totalitate Consiliului Local al Municipiului Zalău, care s-a pronunțat în aceasta speță, prin vot secret, în cadrul ședinței din 24.06.2021.
Desigur, pot apărea comentarii și aici, la acest scurt istoric real al procedurii, lucru la care de altfel mă aștept, însă toate deciziile au fost luate legal și în cunoștință de cauză (a se vedea punctul de vedere al comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local) de către toți cei implicați în acest demers (consilieri locali ai PSD, UDMR, PNL, USR și PLUS) până la finalizarea procedurii de selecție și numirea în funcție!
Din aceste motive, consider că afirmația făcută de oricine – că eu, în calitate de președinte al PSD Zalău, aș fi făcut numirea doamnei Larisa Ciupe în Consiliul de Administrație al SC Citadin SRL este tendențioasă, de rea-credință și, așa cum am arătat mai sus, total neadevărată.
⚠️Desigur, partidele care azi sunt în opoziție în Consiliul Local Zalău preferă să fie părtașe la această dezinformare, în loc să aducă clarificări asupra procedurii legale, preferând să întărâte și să dezinformeze cu bună-știință populația. Dar acest lucru nu mă mai miră de mult, fiind specialiști în acest lucru, deturnând prin acest mod atenția populației de la adevăratele probleme cu care se confruntă cetățenii ☢️
➡️ De asemenea, știu că opoziția este deranjată de faptul că, în mandatul actualei administrații conduse de dl. Primar Ionel Ciunt, sunt demarate și implementate proiecte din fonduri europene și din bugetul local, că lucrurile merg în direcția dorită de majorotatea cetățenilor orașului și mai știu că și în continuare o să ne facem treaba așa cum trebuie pentru a aduce #Municipiul_Zalău la standardul pe care ni-l dorim cu toții!!!
Și, chiar dacă ar fi fost ca eu să am posibilitatea să numesc o persoană într-o funcție administrativă, NICIODATĂ nu am să încalc legislația în vigoare și nu am să fac nicio concesie, indiferent de numele persoanei.
⚠️⚠️⚠️Însă doresc să vă arăt cu câtă nonșalanță, tupeu și sfidare, lideri ai partidului de la Putere fac declarații publice privind numirile în funcții ale membrilor de partid, și am să redau o scurtă parte din declarația făcută de Ludovic Orban într-un articol publicat recent pe site-ul Știri pe surse, în data de 12.08.2021: “…eu am promovat mii de oameni în PNL. Orice membru PNL, într-un fel sau altul, se află în poziția respectivă, pentru că PNL a ajuns la guvernare. …” ⚠️⚠️⚠️
➡️ Legat de grija PNL Sălaj↗️ și a celor cu conturi false pe Facebook în privința activității interne a #PSD_Zalău, vreau să le comunic faptul că sunt “profund marcat și veșnic recunoscător” că sunt capabili să ne dea sfaturi și că ne poartă de grijă privind organizarea noastră #statutară.
Îi asigur, pe această cale, că o să luăm cele mai potrivite decizii, astfel încât, la alegerile din anul 2024 (toate tipurile de alegeri), să prezentăm cele mai bune #proiecte pentru Municipiu și pentru cetățeni, cea mai puternică echipă pentru #administrația_locală și pentru #administrația_județeană și, nu în ultimul rând, să demonstrăm #unitatea #echipei PSD Zalău!
❗ Astfel, conducerea interimară a TSD Zalău nu mai era în legalitate, întrucât o parte dintre membrii Biroului au depășit vârsta de 35 de ani, conform statutului PSD, fapt ce a condus la numirea unei conduceri interimare care se va ocupa cu activitățile curente ale organizației și cu pregătirea alegerilor interne prin conferința municipală a TSD Zalău.
🔔 Contrar celor afirmate în mediul online, niciun tânăr din organizația #TSD_Zalău nu a părăsit partidul în urma numirii conducerii interimare.
Într-adevăr, lucrurile trebuia să fie tranșate în interiorul partidului și nu în afara acestuia, așa cum ar fi fost normal, atât în partidul nostru, cât și în oricare alt partid. Consider că avem capacitatea și înțelepciunea ca, pe viitor, să ne asigurăm că astfel de situații vor fi clarificate în interiorul partidului, fiecare asumându-și, astfel, consecințele prevăzute în statutul PSD și în codul de etică și conduită al membrilor PSD.
🙏Țin să le mulțumesc pe această cale colegilor de partid care au dat dovadă de răbdare, înțelepciune și abordare corectă în tranșarea acestei situații apărute în interiorul partidului.
🤝ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!
➡️Referitor la activitatea polițistului local care a fost implicat într-un incident petrecut în cursul nopții de sâmbătă la Adăpostul de noapte din Zalău, menționez că, într-adevăr, a fost începută cercetarea disciplinară a acestuia conform regulamentului intern al instituției, constatându-se o serie de fapte care contravin statutului de polițist local.
În urma discuțiilor avute de către conducerea Poliției Locale cu polițistul local implicat în incident, acesta a solicitat încetarea raporturilor de muncă, recunoscându-și fapta.
În calitate de coordonator al activității desfășurate de către Poliția Locală Zalău, susțin că polițistul local trebuie să dea dovadă de integritate, conduită exemplară la serviciu și în afara programului, respect față de cetățean și respect față de lege.
🔛Pot să vă asigur că actuala administrație locală nu va tolera nicio abatere sau deviere în activitatea Poliției Locale Zalău și, indiferent de persoana din cadrul Poliției Locale care se face vinovată de încălcarea legii și a statutului de polițist local, acesta va suporta consecințele ce se impun în funcție de gravitatea faptei pe care o săvârșește”, spune președintele PSD Zalău, Călin Forț. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.