Prim-procurorul Corina Oaneș câștigă procesul cu subalternul Zima Vlad, procuror la PJ Șimleu

Procurorul de la Șimleu, bihoreanul Zima Vlad a pierdut procesul civil cu șefa lui directă prim-procurorul Corina Oaneș. Mai pe șleau, tânărul Zima Vlad s-a cam făcut de „cacao” chiar la el acasă, la Tribunalul Bihor. Amintim că Zima Vlad este de loc din Oradea.

Scriam pe 24 octombrie 2022 despre o premieră în justiția sălăjeană. Era vorba de un caz cel puțin deplasat, dacă nu haluginant în justiția sălăjeană, a ieșit la suprafață pe sfârșitul anului 2022, după ce pe portalul Tribunalului Sălaj a fost înregistrat dosarul civil nr. 1321/84/2022 din data de 17 octombrie, în materie Contencios administrativ şi fiscal.

Obiectul dosarului este suspendare executare act administrativ Ordinul nr.13/6.10.2022 emis de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Reclamant este procurorul Zima Vlad, iar pârâți sunt prim-procurorul PJ Șimleu, Corina Oaneș și Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei.

Concret, procurorul Zima Vlad și-a dat în judecată șefa, pe prim-procurorul PJ Șimleu Silvaniei, Corina Oaneș, pentru că acesta ar fi nemulțumit de atribuțiile pe care le-a primit. Este o premieră în justiția sălăjeană când un subaltern atacă în instanță actele administrative emise de șeful ierarhic superior.

Oare cum vor mai putea lucra cei doi împreună? Probabil că tânărul procuror Vlad s-a lecuit acum și va respecta ordinele date de șefa lui Oaneș.

După patru termene de judecată, magistrații Tribunalului Bihor au dat sentința în acest caz și i-a dat dreptate șefi Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu, prim-procuror Corina Oaneș.

Decizia Tribunalului Bihor:

„În baza art. 408 C.pr.civ. respinge cererea formulată de reclamantul ZIMA VLAD în contradictoriu cu pârâţii PRIM – PROCURORUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA ŞIMLEU SILVANIEI şi PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA ŞIMLEU SILVANIEI pentru suspendarea executării Ordinului nr.13/6.10.2022 emis de Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare care se depune la Tribunalul Bihor. Pronunţată azi 25 ianuarie 2023 prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  17/2023  25.01.2023″.

One thought on “Prim-procurorul Corina Oaneș câștigă procesul cu subalternul Zima Vlad, procuror la PJ Șimleu

  1. Nimeni nu scrie, cum toate rudele procurorilor de la Zalău, sunt implicate in procese, surori, frați , asta ar trebui sa scrieți , legat de justiția din Zalău și de cât de bine își fac treaba, de o simpla documentare aveți nevoie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.