Prima ediție a Festivalului Agrozootehnic din Șimleu, un real succes

M

🌾 Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat, astăzi, la prima ediție a Festivalului Agrozootehnic, organizat în contextul aniversării a 120 de ani de învățământ agricol în Șimleu Silvaniei.

La eveniment au mai fost prezenți europarlamentarii Dacian Cioloș USR, Daniel Buda PNL, deputatul UDMR Sereș Deneș, deputatul USR Alin Prunean, subprefectul Virgil Țurcaș,inspectorul școlar general Vasile Bulgărean, primarii Cristian Lazăr din Șimleu, Roșan Ioan din Valcău de Jos, Cheșeli Ioan din Cristolț și Petruș Dumitru din Hida.

🏫 Festivalul a fost prilej de întâlnire a generațiilor de absolvenți ai Liceului Tehnologic “Ioan Ossian” din Șimleu, instituție de învățământ înființată în 1902 ca Școală Inferioară de Agricultură (prima de acest fel din Transilvania).

🚜 Evenimentul a reunit antreprenori, fermieri, producători agricoli locali, specialiști în domeniu, și a inclus expoziții zootehnice și de utilaje agricole, prezentări de noi tehnologii agricole, degustări de produse locale, precum și programe educative pentru copii.

🤝 Organizatori: Liceul Tehnologic “Ioan Ossian”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei, Consiliul Județean Sălaj, Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *