Primăria Municipiului Zalău va amenaja, cu fonduri europene, piste de biciclete pe traseul cursurilor de apă din oraș


În urma contractului de finanțare semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Primăria Municipiului Zalău a obținut finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru implementarea proiectului “Amenajare piste de biciclete pe traseul cursurilor de apă din municipiul Zalău”.

Acestă investiție are ca scop asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, iar obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață în mediul urban, pentru reducerea poluării aerului și înfrumusețarea aspectului urbanistic al municipiului.

Cursurile de apă cuprinse în proiect în vederea amenajării pistelor de biciclete sunt: Valea Zalăului (pistă în lungime de 1.371 ml.), Valea Pietriș (pistă în lungime de 582 ml.) și Valea Sărmaș (pistă în lungime de 460 ml.).

În cartierului Simion Bărnuțiu, în zona cuprinsă între Aleea Astrei și Piața Astralis, administrația locală are în program, pe lângă amenajarea de piste de biciclete pe cursul văii și lucrări de modernizare. Lucrările care urmează să fie realizate în această zonă constau în: reparații alei carosabile și peietonale, amenajare parcări, realizarea rețelei de canalizare pluvială, rețea de date (canalizații) și amenajare trotuar.

În vederea implementării celor două proiecte și pentru amenajarea zonei se impune eliberarea terenului prin desființarea construcțiilor provizorii și a copertinelor. În acest sens, proprietarii de garaje și copertine de pe Aleea Ritmuluii și strada Armoniei au fost notificați, urmând să ia măsuri pentru eliberarea terenului în vederea implementării proiectului de modernizare, de către administrația locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *