Primăria Pericei extinde reţelele de apă şi canalizare în toată comuna

Primăria Pericei se pregătește de extinderea rețelelor de apă și canalizare în satele din comună, grație unei finanţări obţinute pe Programul “Anghel Saligny”.

Primarul Boncidai Csaba a semnat contractul de finanţare în valoare de 2.487.312 lei, proiect ce presuspune lucrări de extinderi ale reţelei pe străzile din intravilanul celor satelor Pericei și Bădăcini, unde s-au construit case noi.

În Bădăcin şi Pericei vor avea loc extinderi ale reţelei de canalizare şi a reţelei de apă. Totodată, reţeaua de apă va fi extinsă şi în satul Sici.

Cu privire la reţeaua de canalizare în localitatea Sici, primarul Boncidai Csaba a declarat că are pregătit un proiect pentru înfiinţarea unei astfel de reţele, pe care intenţionează să îl depună la Agenția Fondului de Mediu.

Reţeaua de canalizare din Sici va fi conectată la staţia de epurare din Bădăcin, iar în proiect sunt incluse inclusiv racordurile între Sici şi Bădăcin până la staţia de epurare. Valoarea proiectului este de aproximativ 4,5 milioane de lei.

“Reţelele de apă şi canalizare se vor extinde în satele Bădăcin şi Pericei, iar în localitatea Sici vor fi doar extinderi la reţeaua de apă. Pentru înfiinţarea reţelei de canalizare în Sici avem pregătit un proiect pe care îl vom depune la Fondul de Mediu. Este un sat mic şi până acum nu am găsit axa potrivită pentru finanţare. Sperăm să reuşim la Fondul de Mediu”, a declarat Boncidai Csaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *