Primăria Zalău reabilitează Blocul C3 prin Ministerul Dezvoltării și face 30 de locuințe sociale moderne

Blocul C3 din Zalău este cunoscut ca un bloc social unde locuiesc oameni și familii nevoieașe, cu venituri reduse și cu mulți copii.

Primarul Ionel Ciunt va propune în cadrul Consiliului Local Zalău de vineri, schimbarea destinației imobilului în locuințe sociale și are pregătit un proiect de reabilitare cu fonduri de la Ministerul Dezoltării.

Primăria Municipiului Zalău a derulat mai multe investiții dea cursul anilor, a schimbat chair și acoperișul, dar nu este suficient. Blocul este compus din 55 de locuințe tip garsoniere, foarte mici, cu băi comune pe holuri, iar în interior arată dezastruos în urma infiltrațiilor de la acoperiș.

Primăria Zalău a pregătit un proiect grandios de reabilitarea compeltă a întregului bloc și a trimis o solicitare de finanțare către Ministerul Dezvoltării.

Pentru a obține punctajul necesar și pentru a obține finanțarea administrația locală trebuie să adopte o hotărâre în Consiliul Local pentru stabilirea destinației de locuințe sociale a imbilului Bloc C3.

Astfel, Primăria Zalău propune ca după reabilitarea Blocului C3 cele 55 de locuințe existente să fie transformate în 30 de locuințe, din care 29 locuințe sociale și 1 locuință de necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *